Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: V budějcké základní škole Oskara Nedbala pasovali na prvňáčky jedenadevadesát dětí

„Pasuji tě na prvňáčka." Těmito slovy a poklepáním obřím pravítkem na rameno poslal každého z jedenadevadesáti prvňáčků dnes ráno do třídy v promočním taláru oblečený zástupce ředitele Základní školy Oskara Nedbala v Českých Budějovicích. Do tohoto vzdělávacího zařízení bude ve školním roce 2018/2019 chodit celkem 836 dětí. A na startu školáky z „Oskarky" dnes podpořili i extraligoví volejbalisté Jihostroje.

„Máme třídy se sportvním zaměřením, na volejbal a gymnastiku. A právě s kluby, které se těmto sportovním odvětvím věnují, úzce spolupracujeme. Proto i při dnešním zahájení školního roku mezi naše žáky ze čtvrtého a sedmého ročníku přišli hráči volejbalového Jihostroje. Tihle větší školáci ocenili, že extraligoví volejbalisté, jejich idolové, přišli mezi ně. Určitě to bylo fajn zpestření prvního školního dne a určitě ne poslední," uvedl ředitel Základní školy Oskara Nedbala v Českých Budějovicích Miroslav Poláček. 

Dnešek ale byl hlavně velkým dnem pro prvňáčky, kteří usedli do školních lavic úplně poprvé. A ve škole Oskara Nedbala jich mají ve čtyřech třídách jedenadevadesát. A na dnešek jim připravili tradiční pasování. Pro školu pedagogoy už tradiční, ale pro nové školáčky, něco výjimečného, na co mnozí dlouho vzpomínajía někteří nikdy nezapomenou..

ČTĚTE TAKÉ: Děti se po dvouměsíčních prázdninách vrací do škol. Na jihu Čech usedne do lavic 83 500 žáků

„Můj zástupce se oblékl do promočního taláru a každého pasoval na prvňáčka. Kluci i děvčata prošli připravenou symbolickou cestičkou ze školky do školy. Vystoupali na pódium, kde byli obsovským dlouhým pravítkem pasováni na prvňáčka. Na památku na tento okamžik dostali papírovou medaili," popsal dlouholetou školní tradici ředitel, který šéfuje zmiňované škole už od roku 2001. Od roku 1987 na „Oskarce" učí.

A tak si těch prvních školních dnů pamatuje v tomto zařízení opravdu hodně. Ale za nic na světě si nedokáže vybavit vlastní první školní den. „Nevzpomínám si, opravdu. Zrovna jsme to před několika dny doma probírali, a absolutně nic si nevybavím. Když jsem byl prvňáčkem mi jen připomíná černobílá fotografie se slabikářem," dodal Miroslav Poláček.

Základní škola Oskara Nedbala v Českých Budějovicích má v tomto novém školních roce celkem 836 žáků a žákyň. Učit je bude ceůlkem pětačtyřicet kantorů. „Máme plný stav. Jsem rád, že se mi povedlo sehnat o prázdninách chybějící učitelku. Ale musím říci, že nám se v tomto směru daří, pedagogů máme dost," upřesnil ředitel Poláček. 

Štítky vzdělání, škola, rok, zahájení, prvňáček, žák, volejbalista, Oskara Nedbala, ředitel, České Budějovice, Oskar Nedbal, základní škola, Jihostroj, Miroslav Poláček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V budějcké základní škole Oskara Nedbala pasovali na prvňáčky jedenadevadesát dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.