Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českobudějovická Technika má letos téměř pět set nových absolventů

Téměř 500 absolventů českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE) ukončilo studium bakalářských či magisterských oborů. Definitivní tečkou za studentským životem se staly dnešní a zítřejší promoce Ústavu technicko – technologického, zaměřeného na strojírenství, stavebnictví, dopravu a logistiku, a Ústavu podnikové strategie. Na něm se připravují budoucí ekonomové. Těch také bylo z celkového počtu 489 letošních absolventů nejvíc, rovných 134.

„Na září jsou vypsány další státní závěrečné zkoušky a počet absolventů se tedy do konce roku ještě zvýší,“ uvedl Jaroslav Staněk, ředitel pro administraci studia a celoživotní vzdělávání.

„Na českobudějovické Technice v akademickém roce 2017/18 studovalo na 4500 posluchačů v prezenční a kombinované formě, z nichž bylo 1200 nových,“ řekl mluvčí VŠTE Zdeněk Zuntych. Zájem o technické vysokoškolské vzdělávání tedy trvá a je dán i jeho rostoucí prestiží a dobrým pracovním uplatněním absolventů. Profesně zaměřená škola zatím nabízí dva magisterské a šest bakalářských oborů s celou řadou specializací. Dalším se může stát magisterský program Ekonomika podniku a management, jehož akreditace probíhá. Přáním je, aby byl součástí výuky od akademického roku 2019/20.

„VŠTE je dnes stabilní veřejnou vysokoškolskou institucí, schopnou reagovat na potřeby pracovního trhu a vychovávat kvalitní techniky a podnikohospodáře pro podniky nejen v jižních Čechách,“ říká její rektor Marek Vochozka. A poznamenává, že jestliže se prvních deset let existence školy, založené v roce 2006, vyznačovalo turbulencemi a extenzivním rozvojem, ve druhém desetiletí je cílem maximalizovat kvalitu pedagogické a tvůrčí činnosti.

„Chceme také ještě víc vyjít vstříc poptávce pracovního trhu a akreditovat informatiku a rozšířit nabídku oborů navazujícího magisterského studia a akreditovat i doktorský studijní program. Je to ale podmíněno i vůlí ministerstva školství a podporou kraje, Českých Budějovic a místních podniků,“ uzavřel rektor.

Tisková zpráva

Štítky VŠTE, promoce, absolventi, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, studium, Jaroslav Staněk, Marek Vochozka, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická Technika má letos téměř pět set nových absolventů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.