Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strakoničtí studenti zvítězili v soutěži Formule 1 a získali tak zlatý hattrick

Třetí vítězství z celostátní soutěže Formule 1 obhájil na konci června tým Miracle Engineers ze strakonické školy. Vítězstvím si žáci vybojovali účast na světovém finále, které se bude konat začátkem září v Singapuru.

Finále desátého ročníku celostátní soutěže Formule 1 ve školách se konalo v Praze v prostorách Národního technického muzea. Soutěž je určená studentům středních škol ve věku 15 až 19 let. Je to jedinečný projekt podporující budoucí inženýry, vědce, techniky a obchodní manažery.

„Hlavním cílem soutěže je zkonstruovat, vyrobit a závodit s modelem vozu F1 a naučit studenty pracovat s předními konstrukčními a technologickými softwary, umožňujícími lepší orientaci v technických oborech,“ vysvětlil manažer týmu Pavel Lojda.

Strakonice a Vyšší odbornou školu, Střední průmyslovou školu a Střední odbornou školu řemesel a služeb reprezentovali z prvního a třetího ročníku oboru Strojírenství se zaměřením na počítačovou grafiku a CNC techniku Pavel Lojda, Lukáš Hejhal, Matouš Vachuška a Ivana Hlaváčová.

V předloňské sezoně si tým Miracle Engineers vybojoval jako mistr České republiky postup na mistrovství světa, které se konalo v americkém Texasu. Členům týmu se ale bohužel nepodařilo sehnat dostatek finančních prostředků na pokrytí nákladů spojených s účastí na světovém finále, a do Texasu tak neodcestoval. V loňském roce tým Miracle Engineers obhájit titul mistrů České republiky a odcestoval na světové finále do Malajsie do Kuala Lumpur.

Na letošní ročník odjížděl tým Miracle Engineers s cílem získat třetí mistrovský titul. Stal by se tak jediným týmem v republice, který by získal zlatý hattrick. Po dvoudenním klání studenti svůj cíl splnili a do Strakonic přivezli kromě ceny za nejlepší konstrukci závodního vozu i cenu za nejrychlejší model na závodní dráze.

Vítězstvím v desátém ročníku si tým vybojoval účast na světovém finále, které se bude konat začátkem září v Singapuru.

Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky soutěž, Formule 1, vítězství, Strakonice, finále, Singapur, Národní technické muzeum v Praze, Česko, Praha, Střední průmyslová škola, Texas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakoničtí studenti zvítězili v soutěži Formule 1 a získali tak zlatý hattrick  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.