Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dačice plánují přístavbu základní školy za 44 milionů korun

Jedenáct dalších učeben vznikne v Základní škole Komenského v Dačicích na Jindřichohradecku po její přestavbě. K současnému objektu stavbaři přistaví další budovu, v té původní využijí i podkrovní část. Přestavba by podle odhadu měla stát 44 milionů korun. Město uhradí pět milionů korun, zbytek získá z grantů.

„Věříme, že se nám za tuto cenu podaří projekt vysoutěžit,“ uvedl starosta Dačic Karel Macků. Kvůli přetlaku na stavebním trhu firmy často nemají o nabídky v tendrech zájem. Nebo odhadovanou cenu výrazně zdraží. Macků dodal, že výběrové řízení město vypíše na podzim s tím, že práce začnou až na jaře 2019.

„Uchazeči tak budou mít dost času na to, aby si stavbu naplánovali na další rok,“ řekl Macků. Dačice získaly na projekt 37 milionů korun z integrovaného regionálního operačního programu a další dva miliony korun od státu. Kromě 11 učeben řemeslníci vybudují nové zázemí pro učitele, sociální zařízení a také výtah, který zajistí bezbariérový přístup do všech pater školy.

„Dojde také k modernizaci dvou odborných učeben, a to učebny fyziky a chemie. Projekt také umožní přesun tříd z odloučeného pracoviště v Bratrské ulici do budovy školy v ulici Komenského,“ uvedl Macků. Práce začnou přibližně v dubnu 2019 a potrvají do září následujícího roku. Podle dostupných údajů školu navštěvuje téměř šest set žáků.

Foto Facebook Město Dačice, Petr Hil | Zdroj ČTK

Štítky Dačice, škola, oprava, rekonstrukce, Jindřichohradecko, učebna, projekt, okres Jindřichův Hradec, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dačice plánují přístavbu základní školy za 44 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.