Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Školáci ze Zahájí na Českobudějovicku jsou nejlepšími mladými zdravotníky v republice

Obrovského úspěchu dosáhlo družstvo školáků ze Zahájí na Českobudějovicku. Fantasticky zaválelo v republikovém kole soutěže mladých zdravotníků. Jihočeská hlídka v nabité republikové konkurenci s přehledem zvítězila.

Obrovským úspěchem skončilo republikové kolo soutěže mladých zdravotníků pro Jihočeský kraj a především pak pro Základní školu a Mateřskou školu Zahájí na Českobudějovcku. Družstvo zahájské školy ve složení kapitánka Denisa Kobernová a členové Anna Vyžrálková, Jana Jackovová, Miroslav Jackov, Jakub Sochor, dokázalo zopakovat úspěch z krajského kola v Českých Budějovicích a na republikovém kole vybojovalo zlato. Na republice se s přehledem prosadilo v nabité konkurenci devíti hlídek z různých koutů České republiky.

„Soutěž se uskutečnila v Ostravě v Hornickém muzeu Landek Park. Je to klání pořádané Českým červeným křížem po celé zemi. Do finálového zápolení se pustilo vždy devět družstev v kategoriích mladších i starších žáků. V terénu jednotlivé hlídky předváděly své dovednosti z oblasti zdravotní problematiky," uvedla ředitelka Základní školy a Mateřské školy Zahájí Jana Hrabincová. 

„Naše děvčata a chlapci předvedli dokonalý výkon, který byl postaven na jejich výborné a svědomité přípravě ve zdravotnickém kroužku, který působí na naší škole," chválila reprezentanty ředitelka.

Odměnou vítězným školákům byl nejen pohár a diplom, ale především vědomí, že dokážou pomoci zraněnému, ošetřit ho a odvrátit to nejhorší. „A to je přeci nejdůležitější," podotkla Jana Hrabincová. 

Autoři | Foto ZŠ a MŠ Zahájí

Štítky společnost, zdravotník, družstvo soutěž, Ostrava, škola, Zahájí, vítěz, Čskobudějovicko, zdravotnický pracovník, okres České Budějovice, soutěž, Jakub Sochor, Hornické muzeum (Ostrava), Český červený kříž, Česko, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci ze Zahájí na Českobudějovicku jsou nejlepšími mladými zdravotníky v republice  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.