Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Děti barevně vyzdobily budějcké náměstí. Tancem odháněly déšť

Poslední červnový týden už si děti užívají ve škole pohodu a klid. Známky jsou uzavřeny a je tedy čas na zábavu. Děti ze Základní umělecké školy Bohuslava Jeremiáše si zpestřily poslední dny výtvarného kroužku na budějckém náměstí a ozdobily ho barvami. Pro případ špatného počasí si připravily i tanec, který měl přilákat sluníčko a odehnat déšť.

„Na náměstí chodíme s dětmi opravdu často. Malujeme tady Černou věž nebo kašnu, architekturu. A protože jsme chtěli naši výuku trochu obměnit, tak jsme využili toho, že jsme se učili o abstraktním malířství a všechno jsme to propojili,“ vysvětlila učitelka Lenka Bláhová.


Na přicházející děšť si děti vymyslely tanec, který měl špatné počasí odehnat.

Magistrát města neměl s pomalováním plochy části budějckého náměstí problém, a tak se děti s křídami vydaly do centra. Inspirací jim byl nizozemksý malíř Piet Mondrian, pro kterého je typická geomterická abstrakce. „On sice používá jiné barvy, ale my jsme tu barevnost zaměnili s ohledem na architekturu, která je tady na náměstí,“ vysvětluje koncept malování.

Štítky základní umělecká škola, děti, malování, náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, Bohuslav Jeremiáš, Piet Mondrian, tanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Děti barevně vyzdobily budějcké náměstí. Tancem odháněly déšť  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.