Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mateřskou školu VŠTE opustilo prvních deset absolventů

Zatímco absolventů českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické jsou během dvanácti let její existence už tisíce, předškoláků, kteří opustili Mateřskou školu VŠTE je teprve deset. Historický okamžik zažili i se svými rodiči ve čtvrtek 21. června ve velké aule, kde se s nimi rozloučila nejen ředitelka školky Jaroslava Petráchová, ale i profesor Jan Váchal, prorektor VŠTE.

Prorektor Jan Váchal předškolákům také při tónech studentské hymny Gaudeamus předal pamětní list. „Přál bych si, aby jednou tyhle děti přebíraly i vysokoškolské diplomy. Není nic krásnějšího než objevovat a poznávat svět a jeho souvislosti. A vzdělání je tou nejlepší cestou,“ uvedl prorektor.

Mateřská škola VŠTE zahájila provoz v září 2014 a slouží nejen dětem zaměstnanců a studentů Techniky, ale i dalším zájemcům. Na vstup do základní školy připravuje zdarma i pětileté předškoláky, pro něž je podle novely školského zákona pobyt v mateřské škole od loňského září povinný.

Nyní se dokončila její přístavba. Od září, kdy zahájí pátý rok provozu, se kapacita zvýší o dalších 24 míst na celkových 52. Stavba za 8,9 milionů korun začala v únoru. Prakticky celou investici pokryla dotace ve výši 8,5 milionu Kč z Integrovaného regionálního operačního programu. Její součástí byla i úprava okolí a školní zahrady.

„Získali jsme další třídu, rozšířili prostory a tím opět zlepšili podmínky pro činnost a pobyt dětí,“ říká Jaroslava Petráchová.

K vybavení školky patří i zajímavé a moderní pomůcky, včetně interaktivní tabule a další IT techniky. V novém školním roce budou pro děti také připraveny kulturní a vzdělávací programy, včetně výtvarných a polytechnických činností a vzdělávání v angličtině. Mohou se také učit hrát na flétnu a navštěvovat sportovní kroužek a absolvovat kurz plavání.

Tisková zpráva

Štítky mateřská škola, VŠTE, absolventi, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Jan Váchal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateřskou školu VŠTE opustilo prvních deset absolventů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.