Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladí záchranáři se utkali v Jindřichově Hradci. Zabodovali žáci ze Strmilova a Studené

Okresní kolo soutěže Mladý záchranář se uskutečnilo v pátek 11. května v Jindřichově Hradci. Soutěž Malý záchranář je určena pro žáky jihočeských základních škol a koná se pravidelně na jaře na jednotlivých územních odborech Hasičského záchranného sboru (HZS) Jihočeského kraje. 

Okresní kolo pořádá Český červený kříž ve spolupráci nejen s hasiči, ale také v policisty a záchranáři. Cílem projektu je především prověřit znalosti i praktické zkušenosti dětí při řešení mimořádných událostí. Zástupci všech složek pak dětem soutěžní den zpestřují možností prohlédnout si a hlavně vyzkoušet si vybavení hasičů a policistů.

„V Jindřichově Hradci děti prokazovaly vědomosti i fyzickou zdatnost ve dvou věkových kategoriích, a to kategorii mladších žáků: 1.-5. ročník a v kategorii starších žáků: 6.-9. ročník základních škol,“ informovala mluvčí jihočeského hasičského sboru Vendula Matějů. 

„S nástrahami jednotlivých stanovišť si mezi mladšími nejlépe poradil tým základní školy ze Strmilova, mezi staršími žáky zvítězilo družsto základní školy ze Studené,“ dodala Matějů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, soutěž, mladí hasiči, záchranáři, Jindřichův Hradec, Hasičský záchranný sbor, základní škola, Strmilov, Studené, Jihočeský kraj, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí záchranáři se utkali v Jindřichově Hradci. Zabodovali žáci ze Strmilova a Studené  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.