Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Školáci vyrazili na výlet do Třeboně, kde si zkusili vytvořit vlastní animace

Žáci ze základní školy Emy Destinové v Českých Budějovicích se zúčastnili soutěže s Budějckou Drbnou. Zaslali video a díky tomu měli možnost vyzkoušet si na vlastní kůži různé techniky animace v rámci třeboňského Anifilmu. Do Třeboně je dovezl Jihočeský vodácký autobus.

Výlet do Třeboně byl pro žáky ze školy Emy Destinové odměnou za vytvoření soutěžního videa. Na výpravu za poznáním animovaného filmu se školáci vydali s Budějckou Drbnou v pátek 4. května. Na místo je dopravil Jihočeský vodácký autobus„Video vymyslela paní vychovatelka Bára a my jsme pomáhali. Natočili jsme to asi na pátý pokus,“ vysvětlila Kačka se spolužačkami Zuzkou, Eliškou a Terezkou.

V dílnách animace na děti čekaly lektorky, které jim řekly, jaké animační techniky existují a jaké si budou smět děti samy vyzkoušet. „Mně se líbilo to modelovaný. To si chci zkusit,“ těšila se žačka Adélka Faktorová.

„Na Škole animace skupiny ČEZ v rámci Anifilmu máme klasické animační technologie jako ploškovou animaci nebo kreslenou animaci. Ploškovou animaci dělá většinou spolek Ultrafun z Prahy, kreslenou Animánie z Plzně, potom jsou tady studenti z Hradce Králové, z Vyšší odborné školy Kiberna. Ti pracují na počítačích v programu, který dětem umožňuje rovnou kreslit do počítače a ukládat, takže je to velmi blízké kreslené animaci, ale na základě digitální technologie. Děti mohou zkoušet 3D animaci, která je spíš pro větší děti,“ vysvětlila lektorka workshopu Zuzana Bukovinská ze společnosti Ultrafun.

V rámci klasické techniky si děti vyzkoušely také prosvětlování, které je jednou z klasických technik a hodí se pro menší děti, protože je relativně jednoduché pomocí ní něco vytvořit.

Štítky animátoři, film, Anifilm, festival animovaného filmu, Třeboň, ZŠ Emy Destinové, technika, Ema Destinnová, Drbna.cz, České Budějovice, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Školáci vyrazili na výlet do Třeboně, kde si zkusili vytvořit vlastní animace  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.