Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčtí strážníci se žáky církevní základní školy besedovali o bezpečnosti silničního provozu

Českobudějovičtí městští strážníci učili děti z Církevní základní školy Rudolfovská základní pravidla, jak se chovat na silnicích. Žáci třetích tříd se tak ve čtvrtek 3. května dozvěděli například, jak mají bezpečně přecházet silnici a zopakovali si dopravní značky.

Ve čtvrtek 3. května se uskutečnila v družině Církevní základní školy na Rudolfovské třídě v Českých Budějovicích beseda s žáky 3. tříd na téma bezpečnost silničního provozu. Ta byla primárně zaměřená na bezpečnost chodců a cyklistů.  

„Děti jsme učili základní pravidla, jak se mají v provozu na pozemních komunikacích chovat, jak bezpečně přecházet vozovku a pohybovat se mezi ostatními účastníky silničního provozu. Řekli jsme si také, čím má být vybaveno jízdní kolo a co vše musí cyklista znát. Děti si zopakovaly i důležité dopravní značky, které se letos naučily v povinné školní výuce,“ uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Děti od strážníků dostaly reflexní pásky a reflexní přívěšky, které je pomohou ochránit v silničním provozu. Také se účastnily diskuse, při které mohli se mohli podělit o své zážitky a zkušenosti z provozu na pozemních komunikacích.

„Dětem jsme nakonec ukázali několik prvků výstroje a vybavení strážníků, které si samy nadšeně vyzkoušely,“ dodala Školková.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky beseda, přednáška, BESIP, bezpečnost silničního provozu, České Budějovice, základní škola, silniční provoz, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí strážníci se žáky církevní základní školy besedovali o bezpečnosti silničního provozu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.