Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rodiče a budoucí prvňáčky čeká zápis. Předchozí elektronická registrace má kladné ohlasy

Možnost podání online žádostí o přijetí dětí do prvních tříd českobudějovických základních škol, končí dnes ve středu 4. dubna. Následovat budou dva dny zápisů do prvních tříd, ke kterým se musí se svými ratolestmi dostavit všichni rodiče osobně a na místě odevzdat předem vyplněnou a vytištěnou přihlášku.

Pro ty, kteří z nějakého důvodu online registraci nepřišli na chuť, stále zbývá možnost dítě zaregistrovat až při samotném zápisu na konkrétní škole. Termíny pro tento důležitý krok v životě rodičů nastávajících prvňáčků jsou čtvrtek 5. dubna a pátek 6. dubna.

Výhodami elektronického vyplnění a následného vytištění žádosti je však také možnost rezervace konkrétního času, ve kterém se rodič s dítětem dostaví k zápisu. To by mělo vést k rychlejšímu „odbavení“ bez případného čekání ve frontách.

„V úterý 3. dubna ráno jsme měli v systému 65 online registrací. Nám tento systém nepřinesl žádné komplikace, ale zatím vlastně ani nemůžeme nic dělat. Vše bude jasné teprve až skončí zápisy,“ uvedla ředitelka základní školy Matice školské Jana Rychlíková. Tato základní škola bude pro příští rok přijímat 50 prvňáčků, ale ve spádové oblasti je dětí více, celkem 67. Zájem ovšem mohou projevit i ti, kteří do spádové oblasti nepatří. 

„Rodiče mají ve výběru volby základní školy pro své dítě právo volby a mohou také podat neomezený počet přihlášek,“ sdělil náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že konkrétní údaje budou známé až v příštím týdnu. Není tedy jisté, jaký počet rodičů zvolil elektronickou formu registrace a kolik jich s registrací čeká až na samotný zápis.

„Systém přihlašování je na speciálních webových stránkách jasně popsán, proto se nám dotazy na toto téma nemnožily. Navíc se řada rodičů s tímto systémem setkala již při přihlašování dětí do mateřských škol, které funguje již několik let,“ podotkl náměstek.

Pro letošní předškoláky je v základních školách 1146 míst na sedmnácti školách. Měl by tak pro ně být v prvních třídách dostatek míst.

Štítky základní škola, zápis, první třída, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče a budoucí prvňáčky čeká zápis. Předchozí elektronická registrace má kladné ohlasy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.