Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studenti prodávají kávu. Výtěžek půjde na podporu Potravinové banky

Studenti Ekonomické fakulty se učí podnikat na vlastní zodpovědnost. V rámci školního semestrálního projektu, jehož účelem je finančně podpořit Potravinovou banku Jihočeského kraje, prodávají kávu, kterou na nakoupili na vlastní náklady.

Skupina studentů prodává kávu na dvou místech v Českých Budějovicích v několika prodejních dnech. Studenti si pro svůj projekt zajistili kávu z Drahonic a zvou tak veřejnost, aby ji přišla ochutnat a zároveň tak přispět dobré věci. „Potravinová banka, které je určen výtěžek ze všech prodaných nápojů, pomáhá lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Získává zdarma přebytky produkce potravinářského průmyslu nebo neprodejné, ale poživatelné potraviny, a také příspěvky shromážděné při veřejných sbírkách potravin v supermarketech či ve školách,“ popsal student Filip Kvasnička.

Nahromaděné zásoby následně slouží dalším neziskovým organizacím bojujícím proti hladu.

Pro dobrou kávu a potěšení ze záslužné činnosti můžete vyrazit již dnes, 3. dubna do budovy Ekonomické fakulty ve Studentské ulici, tamtéž budou studenti připraveni obsloužit zákazníky také ve středu 4. dubna. Poté bude možné aktivitu studentů podpořit ještě ve středu 18. dubna, ale v Jeronýmově ulici, kde se nachází Pedagogická fakulta.

Autoři | Foto Archiv Filipa Kvasničky

Štítky studenti, dobročinnost, Jihočeská univerzita, káva, banka, Jihočeský kraj, České Budějovice, Drahonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti prodávají kávu. Výtěžek půjde na podporu Potravinové banky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.