Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápis dětí do prvních tříd budějckých škol se blíží. Přináší zajímavou novinku

Rodiče dětí, které přecházejí z mateřských škol do prvních tříd, čeká od příštího týdne papírování. Zápisy do škol v Českých Budějovicích však prošly změnami a letošní prvňáčci a jejich rodiče se tak stanou průkopníky v elektronickém podávání žádostí. S čím tedy počítat?

Rodiče mají nyní, kromě klasického způsobu podání žádosti o zápis dítěte, možnost své ratolesti na základní školy (ZŠ) přihlásit také elektronicky. Tento způsob by pro ně měl být jednodušší, především tím, že nebudou muset do školy kvůli zápisu dvakrát, jednou s přihláškou, podruhé k samotnému zápisu.

„Rodiče budou mít poprvé možnost také elektronického zápisu, který jim umožní už v březnu zaregistrovat budoucího školáka z pohodlí domova, popřípadě mohou využít možnost registrace na odboru školství a tělovýchovy na radnici v daných termínech. Další možností je elektronická registrace v době samotných zápisů, kdy pověřený zaměstnanec vyplní žádost přímo v základní škole, kam chtějí rodiče potomka umístit. Novinku ale zřejmě ocení i ředitelé, protože získají už v předstihu přehled o tom, jak velký je zájem právě o jejich školu. Veškeré informace jsou umístěny na webových stránkách města,“ říká náměstek primátora Petr Podhola s tím, že elektronické zápisy do mateřských škol se jednoznačně osvědčily.

„Letos jde o nový projekt a teprve praxe ukáže, jak bude kvitován. Rodiče mohou své školáčky začít registrovat od 5. března 2018,“ dodává náměstek.

Výhodami elektronického vyplnění a následného vytištění žádosti je kromě pohodlí domova také možnost rezervace konkrétního času, ve kterém se s dítětem dostaví k zápisu. Škola pro ně pak bude mít vyhrazený časový prostor a eliminují se tak případné fronty a zbytečné čekání. ​

Důležité termíny

Nyní existují vedle elektronického podání žádosti prostřednictvím online formuláře další dvě možnosti, jak o zápis dítěte do ZŠ zažádat. Jednou z nich je osobní podání žádosti při zápisech, které budou probíhat 5. a 6. dubna. Třetím způsobem je dojít na Magistrát města České Budějovice a žádost podat v úředních dnech na oboru školství a tělovýchovy od 5. března do 4. dubna. Registrace online bude zpřístupněna již 5. března.

Elektronický zápis se týká i rodičů a jejich dětí, jenž mají trvalý pobyt v obcích, které mají se Statutárním městem České Budějovice uzavřenu dohodu o společných školských obvodech.

Podrobnější informace a návod, jak při zápisech postupovat, jsou dostupné na webové stránce Zápis do ZŠ.

Štítky základní škola, zápis, první třída, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápis dětí do prvních tříd budějckých škol se blíží. Přináší zajímavou novinku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.