Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Moderní technologie pomohou žákům při výuce cizích jazyků

Žáci Českého reálného gymnázia dostali nové tablety, notebooky i multifunkční jazykovou laboratoř za téměř tři miliony. Velkou část nákladů na nejmodernější výukové technologie pokryla dotace.

„Před devíti lety jsme vybudovali místnost pro výuku cizích jazyků s multimediálním zařízením. Postupem času ale učebna zastarala, počítače byly příliš pomalé a některé už vůbec nefungovaly,“ uvedla Ludmila Kadlecová, jednatelka školy.

Do jazykové učebny, kde se vyučuje anglický a německý jazyk, tak bylo pořízeno šestnáct nových počítačů včetně toho nejmodernějšího softwaru pro výuku cizích jazyků. Díky němu se mohou žáci například sami nahrávat a následně porovnávat svoji výslovnost, poslouchat rodilé mluvčí nebo konverzovat v cizím jazyce se svými spolužáky. Nové technologie pomohou žákům i úspěšně složit státní maturitní zkoušku, jejíž nedílnou součástí je právě poslech cizího jazyka. „Jazyky jsou pro nás velká priorita, někteří naši absolventi pokračují ve studiu na vysokých školách v zahraničí, zejména ve Velké Británii,“ dodala Ludmila Kadlecová.

Modernizací prošla i učebna přírodních věd, kam byly pořízeny nové notebooky a tablety. Výuka chemie, fyziky i biologie tak bude pro žáky mnohem atraktivnější.

V rámci projektu škola pořídila i schodolez, díky němuž je škola nyní bezbariérová.

„Projekt byl realizován i díky evropské dotaci ve výši 2,27 milionu korun,“ uvedla Kristina Cejpková ze společnosti G-PROJECT, která škole pomohla dotaci získat.

Celkový rozpočet činil 2 672 100 korun, z čehož částku 2 271 285 korun pokryla dotace.

Tisková zpráva

Štítky dotace, počítače, notebooky, České reálné gymnázium, cizí jazyk, učebna, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní technologie pomohou žákům při výuce cizích jazyků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.