Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děti a studenti ze Šumavy otestují své znalosti o lese v mezinárodní soutěži

Své znalosti o přírodě otestují děti a studenti v mezinárodní soutěži Young People in European Forests (Mladí lidé v evropských lesích) už ve čtvrtek 25. ledna v Horní Plané. Zúčastnit se také mohou místních kol v Českých Budějovicích nebo v Třeboni.

Možnost zúčastnit se letošního ročníku YPEFu nabídnou dětem a studentům Vojenské lesy a statky na všech svých šesti lesnických divizích. Na Českokrumlovsku se místní kolo odehraje ve čtvrtek 25. ledna v Horní Plané, přičemž kapacita deseti družstev je v této tradiční lesnické lokalitě již naplněna na devadesát procent. Vedle Šumavy se v Jihočeském kraji místní kolo YPEF uskuteční také 23. ledna v krajské metropoli a 22. února v Třeboni.

„Vojenské lesy a statky jsou partnerem již čtvrtého ročníku této vědomostní soutěže a čtvrtým rokem se na YPEFu podílíme také organizací místních kol. Prakticky každoročně z našich místních kol postoupí alespoň jedno družstvo do národního finále,“ uvedl ředitel Josef Vojáček. 

Soutěž YPEF je určena pro mladé lidi se zájmem o přírodu. V soutěžní den místního kola na soupeřící týmy čeká nejprve písemný vědomostní test, na který navazuje praktické poznávání přírodnin.

Vítězný tým z každého místního kola postoupí do regionálního kola, odkud má v případě vítězství možnost se probít do národního finále. To proběhne tradičně v Kostelci nad Černými lesy v prostorách Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze.

„Tým, který vyhraje národní kolo, bude vyslán do evropské země, která je členem mezinárodního výboru YPEF, kde bude reprezentovat Českou republiku na kole mezinárodním. Kde se bude letos pořádat, se zatím ještě rozhoduje, napřesrok však nadnárodní finále bude hostit Česko,“ dodal vedoucí lesních pedagogů Jan Kobr.

Autoři

Štítky YPEF, soutěž, příroda, les, Vojenské lesy a statky, Šumava, Třeboň, Horní Planá, mezinárodní soutěž, České Budějovice, VLS ČR, finále, Česko, Josef Vojáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti a studenti ze Šumavy otestují své znalosti o lese v mezinárodní soutěži  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.