Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na VŠTE dokončují studentský klub. Otevřou ho v únoru

Skvělý dárek v podobě studentského klubu dostanou v polovině února, kdy začíná letní semestr, posluchači českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické.

Studentský klub Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE) bude mít zhruba 60 míst a poskytne zázemí těm, kteří třeba čekají na přednášky či semináře nebo bydlí v kampusu na koleji a za posezením či zábavou museli dosud dojíždět do centra města.

„Plní se nám sen, o němž už dva, tři roky na Studentské unii mluvíme. Zvláště v posledním půlroce se ale věci daly do pohybu díky pochopení vedení školy a menzy. Takový prostor zde dosud chyběl,“ říká Tomáš Podmajerský, předseda Studentské unie VŠTE. Ta bude mít na starosti jeho provoz a bude ho využívat i pro své akce.

Zázemí má klub, jehož otevření se plánuje na 12. února, v sousedství menzy, pod níž bude organizačně spadat.

Podle kvestora Jaromíra Vrbky je Studentská unie nejbližším partnerem školy a zaslouží si odpovídající prostor pro realizaci svých aktivit. „Celý koncept klubu si studenti navrhli sami a následně se podíleli i na výrobě vybavení v praktickém pracovišti VŠTE,“ dodává kvestor.


Interiér studentského klubu se postupně dokončuje.

„Mělo by to být místo, kde budou studenti relaxovat, kam zajdou posedět, občerstvit se, vyřídit si věci jako jinde v internetové kavárně, neboť zde bude samostatné a dostatečné wi-fi připojení. Prostě zpříjemní si čas strávený ve škole za ceny, které je nezruinují,“ uzavřel Tomáš Podmajerský.

Českobudějovická Technika má na 4500 studentů technických a ekonomických oborů. A to dvou magisterských a šesti bakalářských s řadou specializací ze strojírenství, dopravy, stavebnictví a ekonomiky. Vedle toho na ní v každém semestru působí ještě na 2000 účastníků celoživotního vzdělávání, kteří sice nemají statut studenta, ale jde o jednu z důležitých činností školy. Tak lze studovat i dvouleté programy European Council of Business Administration, a to magisterský MBA, zaměřený na Finanční management, a bakalářský BBA se zaměřením na Oceňování podniku. Přijímací řízení pro akademický rok 2018/19 trvá do 30. dubna.

Tisková zpráva

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Vrbka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠTE dokončují studentský klub. Otevřou ho v únoru  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.