Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nadační fond Jihočeské naděje opět podpořil děti z jihočeských dětských domovů

Nadační fond Jihočeské naděje letos opakuje projekt, který pomáhá dospívajícím dětem z dětských domovů na jihu Čech absolvovat řidičský kurz. Projekt byl již v minulosti realizován a pomohl ke získání řidičských průkazů šesti dětem. Nyní by díky tomuto programu měly získat řidičský průkaz čtyři další děti, respektive mladí lidé. 

„Snažíme se tímhle projektem pomoci dospívajícím dětem z dětských domovů usnadnit cestu do toho ‚dospělého‘ života. Dnes se na trhu práce člověk velmi těžko bez řidičského průkazu uplatní, proto hradíme celé náklady na tento kurz konkrétním dětem,“ řekl zakladatel nadačního fondu Martin Kuba. 

„Jsme fondem, který nepracuje se stovkami tisíc korun ze státních firem. Všechny prostředky do fondu sbíráme z našeho podnikání a od našich přátel a kamarádů, kteří nás podporují. Proto nám tahle konkrétní pomoc přijde nejrozumnější,“ uvedl předseda dozorčí rady fondu Petr Maroš. 

Nadační fond funguje na jihu Čech již šest let a zaměřuje se na podporu talentovaných jihočeských dětí, které vyrůstají nebo se ocitly v tíživé sociální situaci. 

„Dělá mi radost vidět, že naše podpora pomáhá. My jsme třeba podporovali mladého muzikanta klavíristu Jakuba Uhlíka, aby mohl studovat na škole Musikkhogskole Oslo v Norsku a toto studium si nemohla jeho rodina dovolit. Když jsem se stal ministrem průmyslu a obchodu, byl jsem v Praze na nějaké velké společenské akci a Jakub tam vystupoval a hrál. Tak to mi udělalo velkou radost,“ říká Martin Kuba. 

Štítky nadační fond, dětský domov, řidičský průkaz, Česko, Martin Kuba, Norsko, Praha, Oslo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadační fond Jihočeské naděje opět podpořil děti z jihočeských dětských domovů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.