Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na ZŠ Pohůrecká se začne už příští týden pracovat. Škola dostane mimo jiné novou kotelnu

Letní prázdniny se kvapem blíží, a tak se školy pomalu připravují na důležité rekonstrukce a stavební úpravy. Pracovat se letos bude například na Základní škole Pohůrecká. Vzniknou zde mimo jiné čtyři nové kabinety pro učitele, a to díky úpravě části prostor chodby.

„Má to bezprostřední souvislost s nárůstem počtu žáků na Základní škole Pohůrecká, kdy je nutné zajistit další prostory pro zázemí pedagogů,“ řekl k chystaným úpravám za 463 tisíc korun náměstek primátora Petr Podhola.

Ještě důležitější zásah čeká kotelnu. Stávající bude odstraněna a nahrazena novou. „Zdrojem tepla bude sestava dvou plynových kondenzačních stacionárních kotlů s nerezovou a uzavřenou spalovací komorou s celkovým maximálním výkonem 800 kW,“ zmínil náměstek primátora Petr Holický.

Nová kotelna vyjde na 6,1 milionu korun. Mluvčí magistrátu Jitka Welzlová uvedla, že tato veřejná zakázka bude spolufinancována z fondu Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky. „Konkrétně Státního programu Efekt na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2016 s maximální podporou 2 miliony korun. Staveniště na ZŠ Pohůrecká bude předáno v příštím týdnu.“

Štítky kotelna, Petr Podhola, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ZŠ Pohůrecká se začne už příští týden pracovat. Škola dostane mimo jiné novou kotelnu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.