Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rodačka z Budějc se přes titul dánské ambasadorky dostala rovnou ke královské rodině

Čtyřiadvacetiletá absolventka českobudějovického Gymnázia Jana Valeriána Jirsíka - Marie Bauerová - se po čtyřletém studiu Architektury a stavitelství na ČVUT v Praze vydala pokračovat ve studiích na sever. Na Dánské technické univerzitě nedaleko Kodaně byla během svého druhého ročníku studia nízkoenergetických budov jmenována ambasadorkou v programu Youth Goodwill Ambassador.

V rámci této exkluzivní studentské asociace, skládající se z vybraných studentů z celého světa, získala příležitost seznámit se s Jeho Královskou Výsostí princem Joachimem Dánským a v otevřené diskuzi s ním vést dialog na téma: Jaký je život v zahraničí a Dánsko jako kariérní cíl.

Na začátku dubna se skupina 180 zanícených mladých talentů, současně žijících a studujících v Dánsku, setkala s princem Joachimem Dánským v centrálním sídle COWI, jedné z největších mezinárodních inženýrských firem na dánském trhu. „Byla to pro mě velká čest seznámit se s princem Joachimem Dánským během velice liberálního rozhovoru. Stejně jako já, i on se na určitou dobu odstěhoval ze své rodné země, studoval a pracoval v zahraničí. To, že četná skupina zahraničních studentů může otevřeně hovořit se členem dánské královské rodiny, vypovídá mnoho o vztahové vyrovnanosti dánské společnosti. Myslím si, že je to přínosné pro spolupráci našich zemí a dánský princ projevil opravdu velký zájem o všechny mezinárodní studenty,“ říká Marie Bauerová.


Marie Bauerová při setkání s Jeho Královskou Výsostí princem Joachimem Dánským.

Studentka je členkou dánského kariérního programu rozvíjejícího talenty z celého světa a více než šest set mezinárodních studentů v rámci něj rozšiřuje své možnosti uplatnění během studia v zahraničí.

„Tímto kariérním programem pro mladé talenty v Dánsku angažujeme nadané studenty z celého světa. V dnešní globální ekonomice neustálý přesun vysoce vzdělaných obyvatel pohání mezinárodní výměnu, inovaci a obchod. Spoluprácí s našimi mladými talenty propojujeme Dánsko s jejich domovskými zeměmi na mezilidské úrovni, což již teď přináší pozitivní výsledky,“ prohlásil princ Joachim Dánský v rámci sobotní konference.

Marie Bauerová získala tuto příležitost díky programu Youth Goodwill Ambassador, který byl založen společností Copenhagen Capacity ve spolupráci s Copenhagen Goodwill Ambassador Corps spolu s hlavními dánskými univerzitami: University of Copenhagen, Aarhus University, Aalborg University, Copenhagen Business School a Technical University of Denmark. Projekt je financován Evropskou unií.

Štítky studium, Joachim Dánský, České Budějovice, Dánsko, Jan Valerián Jirsík, České vysoké učení technické v Praze, Dánská technická univerzita, Praha, Kodaň, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodačka z Budějc se přes titul dánské ambasadorky dostala rovnou ke královské rodině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.