Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rudolf Svoboda novým děkanem Teologické fakulty

Po zvolení dosavadního děkana Teologické fakulty, Tomáše Machuly, do funkce rektora se uvolnilo místo v čele fakulty. Byly tak vypsány volby, které tentokrát nebyly tak dramatické, jako nedávná volba rektora a hned po prvním kole byl děkan zvolen.

Nový děkan by se volil i v případě, že by Tomáš Machula nebyl zvolen rektorem. Druhé funkční období ve funkci děkana mu totiž končilo v říjnu. O jeho starou funkci se ucházeli dva kandidáti, Jinřich Šrajer a Rudolf Svoboda, kteří měli velice podobné vize a zdálo se tak, že volba bude klidná. To se nakonec naplnilo.

O novém děkanovi rozhodla hned první volba, ve které dvanáctičlenný Akademický senát Teologické fakulty rozhodl, že se do čela fakulty postaví dosavadní proděkan pro rozvoj Rudolf Svoboda, kterého volilo hned deset senátorů. Jindich Šrajer obdržel hlasy dva. „Volba probíhala rychle a atmosféra byla uvolněná. Byl jsem osobně velice rád, že proběhlo jen jedno kolo,“ řekl předseda volební komise Martin Klapetek.

Autoři | Foto

Štítky Teologická fakulta, volby, Rudolph Swoboda, Tomáš Machula, Martin Klapetek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolf Svoboda novým děkanem Teologické fakulty  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.