Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na střední školu EDUCAnet opět zavítala studentka z Japonska

PR článek

Již třetí návštěvu z Japonska uvítali studenti a učitelé soukromé střední školy EDUCAnet. Tentokrát do jihočeské metropole přicestovala šestnáctiletá studentka Mika a po dobu tří měsíců bude navštěvovat kromě českého jazyka všechny předměty oboru gymnázia.

Zajímavou spolupráci navázala škola již v roce 2013 a díky jazykové škole Akai Kiku se do Českých Budějovic přijela poprvé podívat studentka Natsumi. Se studenty si padla rychle do oka a svůj pobyt na EDUCAnetu pak hodnotila velice kladně. Studenti se o Japonsku dozvěděli zajímavé informace, výuka byla obohacena o takzvané Japonské dny, kdy se například skládalo origami nebo připravovalo tradiční sushi. „Snažíme se výuku a vůbec pobyt ve škole udělat zábavnými tak, aby sem studenti chodili rádi. Jsme přesvědčeni o tom, že pokud bude škola studenty bavit, odnesou si z hodin nejen víc zážitků, ale také znalostí a dovedností,“ vysvětluje ředitelka školy.

Výuka předmětů je tedy v tento čas vedena v angličtině, což je přínosná změna pro všechny studenty. „Nejsme přívrženci vyučování předmětů v cizím jazyce po celý školní rok, ale na omezenou dobu to pro všechny může být přínosem,“ vysvětluje učitel angličtiny, „cizí jazyk tak nezůstává jen předmětem mezi jinými předměty, ale způsobem komunikace, kterou studenti opravdu běžně využijí. Ovšem obecně vzato dáváme přednost rozvíjení schopnosti mluvit a uvažovat o látce odborných předmětů v naší krásné mateřštině.“

Střední škola EDUCAnet, která v září 2015 otevřela i soukromou základní školu, se snaží jít ve vzdělávání jinou cestou než klasické státní školy. Návštěvy divadla, výstav, workshopy a exkurze po Čechách i do zahraničí patří do každého školního roku. Spolupráce s jazykovou školou Akai Kiku umožňuje studentům velmi zajímavé osobní setkávání s hodně vzdálenou a lákavě exotickou asijskou kulturou.

Exkurze do zahraničí a výměnné pobyty jsou pevnou součástí výuky na EDUCAnetu. V uplynulých dvou letech navštívili studenti i díky spolupráci s dalšími školami Paříž, Londýn či německé město Niederalteich. Letos se chystají do Říma. V minulých letech se studenti v rámci projektů na týden podívali do Turecka, Polska, Španělska či Portugalska. Studenti neprochází žádným výběrovým řízením, například na základě prospěchu. Díky malému počtu studentů se může na takovou zahraniční výpravu vydat každý, kdo projeví zájem a odhodlání poznat něco nového.

Škola ale také podporuje odvážnější studenty v delších individuálních studijních pobytech. Ať už jsou v Americe, Rakousku nebo právě teď studentka třetího ročníku v Indii. S učiteli jsou v kontaktu, prostřednictvím školního e­learningu, mohou plnit úkoly a „neztrácí mládí“ opakováním ročníku z důvodu nepřítomnosti ve škole. Své zkušenosti pak studenti mohou zúročit i dalším studiem v cizím jazyce (jeden z našich absolventů studuje na univerzitě v Německu) nebo v práci (absolvent dlouhodobě pracovně v Thajsku). Jejich pozdravy z dálek jsou pro učitele odměnou a povzbuzením do další práce. 

Štítky Japonsko, střední škola, cizí jazyk, České Budějovice, Turecko, Německo, Indie, Španělsko, Polsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na střední školu EDUCAnet opět zavítala studentka z Japonska  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.