Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Na budějckých základních školách začaly zápisy do prvních tříd

Utekl další rok a někteří rodiče řeší otázku, kam zapsat do první třídy své dítě. Ti jiní mají vzhledem ke svých předchozím preferencím jasno. Na většině základních škol letos, v případě, že dítě nespadá do školního obvodu, rozhoduje vzdálenost vzdušnou čarou od bydliště ke škole.

Názory na upravená kritéria se mezi rodiči lišila. Někteří je vítali, jiní kritizovali. „Velice nás naštvalo, že jsme si nemohli vybrat školu, dostali jsme ji přiřazenou, ačkoli na jiné škole už máme syna,“ zmínila jedna rozhořčená maminka před zápisem. Převažoval ale pozitivní názor. Daleko více výtek směřovalo k samotnému rozdělení školních obvodů. 

Dalším zajímavým návrhem z řad rodičů bylo přesné naplánování zápisu. Lidé by chtěli objednávat své děti přímo na stanovený čas, aby nemuseli trávit na školách fronty. Ty však ve větší míře letos vymizely, protože nerozhoduje, kdy s dítětem do školy přijdete. Jenže dostavit se na zápis v předem objednaný čas dost dobře není možné, protože ředitelé škol dopředu netuší, jaký bude u nich zájem.

Na Základní škole Nová a na Základní škole J. Š. Baara se podle zájmu rodičů otevřou dvě až tři první třídy. Zápis zde ve čtvrtek probíhal bez problémů a bez větších front. Děti si zkusily kreslení, poznávání čísel, barev, písmen a počítání. Nastávající prvňáčci se mohou těšit například i na interaktivní tabule, na kterých bude jejich výuka probíhat. Velký zájem byl i o Základní školu Pohůrecká, kde by měli od září otevřít hned čtyři třídy.

Zápisy do prvních tříd 2016

Čtvrtek, 21. ledna 2016, 19:34

Zápisy do prvních tříd 2016
Zápisy do prvních tříd 2016

Autoři

Štítky základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na budějckých základních školách začaly zápisy do prvních tříd  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.