Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vzdělání

Partner sekce

 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Novinky z Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Budějce mají i letos mateřské školy, které fungují v letním provozu

I letos mohou rodiče pro své malé ratolesti využít provozu tří mateřských školek, které se vždy po dvou prázdninových týdnech střídají. Do MŠ Větrná, Čéčova a L. Kuby momentálně dochází 305 dětí ze 423 přihlášených.

VŠTE otevře Čínské centrum. Jeho partnerem bude Henanská univerzita

Podpisem memoranda o spolupráci, jejíž součástí bude i otevření Čínského centra na VŠTE, skončila dnes návštěva Lou Jüan-kunga, prezidenta Henanské univerzity na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE).

Předávání vysvědčení na ZŠ Grünwaldova

Úterý, 30. června 2015, 11:20

Předávání vysvědčení na ZŠ Grünwaldova
Předávání vysvědčení na ZŠ Grünwaldova
FOTO: Předávání vysvědčení na Základní škole Grünwaldova

I když už některé školy předaly vysvědčení minulý týden, našlo se v Budějcích pár škol, kde se předávalo až dnes. Jednou z těchto škol byla i například Základní škola Grünwaldova, na kterou zavítali jak zástupci města, tak také hokejisté Motoru.

Děti se anglicky učí od tří let, v sedmi skládají zkoušky

Velký náskok před některými předchozími generacemi bude mít 24 dětí z jazykové školy Helen Doron English, které na konci předminulého týdne získaly Cambridgeské certifikáty z rukou starosty Hluboké nad Vltavou Tomáše Jirsy.

Krizi zvládnou od školky

Neděle, 28. června 2015, 18:52VzděláníČeskobudějovicko

Krizi zvládnou od školky

Unikátní projekt zaměřený na nejmenší spustili hasiči na jihu Čech. V průběhu pěti let seznámí všechny předškolní a školní děti s pojmy jako je evakuace, ukrytí, nebo úlohou jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému. Reagují tak na...

Jihočeský vědeckotechnický park pokračuje v inovativních řešeních

Naposledy jsme informovali o Jihočeském vědeckotechnickém parku v souvislosti s jeho otevřením v listopadu 2014. Dnes přinášíme rozhovor s ředitelem JVTP Františkem Mlčákem.

Ostatní jim mohou závidět. Na některých školách začaly prázdniny už dnes

Ačkoliv školní rok končí oficiálně až příští týden v úterý, na některých školách už děti dostaly vysvědčení dnes. Důvod? V první řadě plánované rekonstrukce. Výjimkou nebyly ani Budějce.

Mají za sebou velký den. Děti se loučily se školkou

Konec školního roku je už na spadnutí. Řada žáků a studentů se loučí se svými školami a nejinak tomu je i v mateřinkách. Leckde rozlučka probíhá slavnostně a pro účastníky zajisté nezapomenutelně. Mnoho let je tomu tak například v Čížové na...

Svěřte děti Sovičce

Úterý, 23. června 2015, 10:46VzděláníČeskobudějovicko

Svěřte děti Sovičce

Rodiče z Českých Budějovic a blízkého okolí mají stále obavy, aby se jejich dítě dostalo do mateřské školky. Míst je totiž stále málo. Dobrou zprávou je, že 1. července 2015 se v Českých Budějovicích otevře nová Mateřská škola Sovička.

Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.