Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Víkend nejen ve znamení dopravních nehod

Jihočeský policejní víkend probíhá nejen ve znamení tragických dopravních nehod. Ty si však již od pátečního odpoledne vyžádali tři lidské životy. Za pátek a sobotu došlo na Jihu Čech k 23 nehodám. V Českobudějovickém okrese se odehrály čtyři z nich, na Českokrumlovsku jich bylo sedm a na Hradecku čtyři.

 

Při těchto dopravních nehodách zemřeli tři lidé, dvě osoby byly těžce zraněny a jedenáct osob bylo zraněno lehce. V SEDMI případech byl u řidičů zjištěn alkohol. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy.
 

První tragická nehoda se odehrála v pátek kolem druhé hodiny odpolední u Neplachova na Českobudějovicku. Řidič Citroenu přejel, pravděpodobně v důsledku srdečního selhání, do levého příkopu, kde vozidlo narazilo do betonového mostku. Vozidlo po nehodě začalo hořet. Řidiči ihned na místě poskytovali první pomoc svědci nehody a následně posádka rychlé záchranné služby, včetně přivolaného vrtulníku. Řidič (56 let z Českobudějovicka) bohužel následkům dopravní nehody podlehl. Pro objasnění přesné příčiny nehody nařídili policisté soudní pitvu. Silnice byla v místě dopravní nehody zhruba dvě hodiny uzavřena a provoz řídili policisté.


Další závažná nehoda se odehrála v sobotu odpoledne kolem 13:30 na rozhraní okresů Písek a České Budějovice u obce Neznašov. Řidička (20 let) vozidla značky Felicia jela od Neznašova do Albrechtic. V křižovatce u horizontu odbočovala na Slavětice a střetla se s protijedoucím motocyklem zn. Triumph. Řidič motocyklu (29 let) a jeho spolujezdkyně (22 let) nehodu nepřežili. Silnice byla po dobu zhruba dvou hodin uzavřena. Nehodu vyšetřují kriminalisté a vyšetřovatelé z Českých Budějovic.


Ve stejnou dobu na druhé straně kraje u Dolního Dvořiště došlo na známé křižovatce U Tří veverek k nehodě dvou motocyklů. Řidič cizinec (55 let) s motocyklem značky Suzuki pravděpodobně přehlédl zpomalení jízdy a zastavení, před ním jedoucího motocyklu značky BMW řízeného také cizincem (53 let) a narazil mu do pravé strany motocyklu. Oba řidiči se svými stroji upadli na vozovku a starší řidič (pravděpodobný viník nehody) utrpěl těžké zranění dolní končetiny a ramene. Mladší řidič byl zraněn lehce. Řidiči byli převezeni do nemocnice v Českém Krumlově. Provedené dechové zkoušky na alkohol byly negativní.


Přestože policisté řešili značné množství nehod, neopomínali ani své další úkoly. V pátek dopoledne zadrželi českobudějovičtí policisté jednadvacetiletého muže z Loun. Tento „zlodějský pásek“ se od poloviny června pohyboval po celém okrese a s použitím násilí se vloupal do jedenácti chat. Z objektů pak ukradl potraviny, alkohol, vzduchovku, stan a oblečení. Celkem způsobil škodu přes 12 000 korun. Jeho trestní stíhání pro trestné činy krádež, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody je vedeno na svobodě.


Prachatičtí policisté prověřují od sobotního rána úmrtí třiapadesátileté ženy z Prachatic. Ženu nalezl v domě její syn v sobotu ráno a to bez známek života. Přivolaný lékař neshledal cizí zavinění a jako příčinu smrti určil zranění způsobená pádem ze schodů. Žena bydlela v podkroví domu a syn jí nalezl v přízemí pod schodištěm. Také v tomto případu nařídili policisté soudní pitvu.


Kriminalisté z Jindřichova Hradce zadrželi v sobotu večer devětadvacetiletého muže cizí státní příslušnosti. Muže podezírají z trestného činu znásilnění. V sobotu ráno v Jindřichově Hradci využil v bytě bezbrannosti dvacetileté ženy, povalil ji na pohovku, držel jí ruce a pak ji znásilnil, přestože se bránila. Pachatel skončil v policejní cele a po provedení potřebných úkonů byl propuštěn. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Autor: mjr. Mgr. Jiří Matzner, PČR JČK
 

Štítky havárie, dopravní nehoda, motocykl, Česko, Královéhradecký kraj, okres Český Krumlov, okres České Budějovice, Citroën, BMW, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend nejen ve znamení dopravních nehod  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.