Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V insolvenčním řízení je potravinářská firma Frutana, chce reorganizovat

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal v pondělí do insolvenčního řízení potravinářskou firmu Frutana, společnost podala návrh sama. Agentura to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku. Firma podle návrhu není schopna dostát svým závazkům. Z materiálu vyplývá, že svým věřitelům dluží bezmála 49 milionů korun. Dlužná je například ČSOB, Factoringu České spořitelny, Cukrovaru Vrbátky nebo společnosti Cukrplus.

Firma navrhuje, aby se její úpadek řešil reorganizací.

Soud nyní prověří, jestli je insolvenční návrh po faktické stránce v pořádku a následně bude zkoumat, zda je dlužník v úpadku, či není. Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře a nesmí majetek spravovat tak, aby se snížila jeho hodnota. Dojde také k zablokování věřitelů, kteří nemohou vůči dlužníkovi vymáhat své pohledávky např. exekucí.

Frutana se sídlem v Blatné na Strakonicku vyrábí ovocné džemy a ovocné náplně. Zabývá se i výrobou a distribucí potřeb pro domácí přípravu vína – vinných kvasinek, živné soli a kvasných kloboučků.

Autor: Libor Popela

Štítky Československá obchodní banka, Česká spořitelna, Cukrovar Vrbátky a.s., Cukrplus, s.r.o., České Budějovice, dlužník, okres Strakonice, Blatná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V insolvenčním řízení je potravinářská firma Frutana, chce reorganizovat  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.