Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ulice Miroslava Chlajna a Václava Volfa na sídlišti Máj dostanou nový kabát

První červnový den odstartovala další část regenerace největšího českobudějovického sídliště Máj. Stavební úpravy se po ulici Jaroslava Bendy a Antonína Barcala dotknou také ulic Václava Volfa a Miroslava Chlajna.

Plocha o rozloze jedenáct a půl hektaru v západní části sídliště Máj projde rozsáhlou obnovou. Dělníci budou opravovat zdejší komunikace, parkoviště, chodníky a další veřejná prostranství. Se stavebním ruchem by měli místní obyvatelé počítat až do konce září. „„Této lokalitě dominuje velká zahuštěnost obytných domů, úzké jednosměrné komunikace vedené v trasách, na kterých je mnoho ohybů a nedostatek parkovacích míst, “ komentoval náměstek primátora Kamil Calta současný stav této části sídliště. Úprav se dočkají také inženýrské sítě, přeložka veřejného osvětlení, mobiliář, sportoviště, dětská hřiště i některé prvky zeleně. 

„Náklady na tuto investiční akci jsou 42 537 977 korun,“ uvedl náměstek Calta. „Osmdesát pět procent z výdajů pokryje Evropský fond pro regionální rozvoj, zbývajících patnáct procent půjde na stavbu z městského rozpočtu,“ dodal.

Autor: Olga Píšová

Štítky sídliště, Václav Volf, Miroslav Chlajn, Jaroslav Benda, Antonín Barcal, Sídliště Máj, Evropský fond pro regionální rozvoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Franta Branta

Ale zatim to alespoň v Bendovce vypadá pěkně...

Pondělí, 13. června 2011, 11:22Odpovědět

Barbora .

by mě zajímalo jak dlouho vydrží ty některé prvky zeleně v ulici V.V.

Pondělí, 13. června 2011, 09:53Odpovědět

Ulice Miroslava Chlajna a Václava Volfa na sídlišti Máj dostanou nový kabát  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.