Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Štěnice-tentokráte ne u slečny Kočí

Jak píšeme v nadpisu, nejedná se o štěnici u slečny Kočí kdesi v Praze, ale o štěnice a to naše z Budějc. Tedy jestli jsou původem z našeho města se nám zjistit nepodařilo, ale jsou tu, ačkoli je nikdo nezval. Co proti nim můžeme dělat?

Toto téma jsme zvolili proto, že se na nás obrátili naši čtenáři, kterých se nedávno boj s tímto nepříjemným hmyzem týkal. A ačkoli se u nich v bytě neobjevily, přesto jim výskyt štěnic v jejich panelákovém domě znepříjemnil život.

Nebudeme psát, kde se událost přesně udála, protože to není důležité, ale rádi bychom upozornili na to, že ten problém tady je a mohl by se týkat kohokoli, kdo obývá vícebytové domy propojené stoupačkami.

Těmi se totiž štěnice mohou dostat od souseda přímo do vašeho bytu. A jak známo, souseda si vybrat nemůžete, takže pokud ve vašem sousedství bydlí někdo o kom si myslíte, že příliš nedbá na čistotu, ostražitost je na místě.

Jak nám naši čtenáři sdělili u nich se konkrétně jednalo o jeden byt ve vchodě, kde se štěnice vyskytly již před rokem a odtud se šířily dál.

První a zásadní rada tedy zní - nesnažte se štěnice vyhubit sami. Jsou to mršky odolné a čím déle se vám je nepodaří vyhubit, tím více se rozšíří. Okamžitě povolejte odborníky z deratizačních firem a ti si se štěnicemi poradí.

Jde o to, že ušetříte hodně peněz, protože čím více jim necháte času na rozmnožení, tím větší oblast zasáhnou. Potom se může vyšplhat cena za vyhubení v jednom panelákovém vchodě až na cca 40.000,- Kč, které budete muset zaplatit např. z fondu oprav. Dále se mohou přidat další platby za např. zničené koberce u sousedů, které museli zlikvidovat, jak tomu bylo v tomto případě a podobně. Deratizační firma se totiž musí dostat do každého bytu a i přesto, že se v něm štěnice nevyskytují, musí byt ošetřit a jeho obyvatelé nebudou moci několik dnů ani vytírat, aby nesetřeli aplikovaný prostředek.

Ještě horší je situace v bytě, kde štěnice odhalí. Celý byt se musí tzv. vydýmovat a nikdo do něj nesmí vstoupi 24 hod. Hodně nepříjemné je to například jestliže máte děti a nemáte s nimi kam jít na noc.....

Pokud tedy zjistíte, že se u vás vyskytly štěnice na nic nečekejte a povolejte na jejich likvidaci profesionály. Neberte to jako lobbing, nejsme na výplatní listině žádné deratizační firmy. Chceme Vám jen ušetřit peníze a nepříjemnosti o které se s námi naši čtenáři podělili a příště můžeme napsat o nečem úplně jiném co vás trápí. 

Takže jakmile dočtete, najděte si 5 min. posviťte si do stoupaček, pod kuchyňské linky, nebo pod koberec ať máte klid.

Autor: Redakce

 

 

Štítky Kočí, Praha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěnice-tentokráte ne u slečny Kočí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.