Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zumba pomůže získat peníze na fyzioterapii pro postižené

Charitativní zumba maraton, jehož výtěžek bude věnován na financování služby fyzioterapie pro děti s postižením z Centra Bazalka, se uskuteční v pátek 18. května od 18 hodin ve Sportovní hale. Hlavním cvičícím a spolupořadatelem je Michal Winter, rozvlnit účastníky v rytmu pomoci mu pomůžou jeho přátelé. Všichni přítomní se můžou těšit také na slosování o zajímavé ceny.

Už tento pátek proběhne v českobudějovické Sportovní hale druhý ročník charitativního zumba maratonu ve prospěch Centra Bazalka. Letošní výtěžek bude věnován ve prospěch financování služby fyzioterapie, kterou Centrum Bazalka svým klientům poskytuje.

Ačkoliv centrum získalo registraci nestátního zdravotnického zařízení v oboru fyzioterapie, zdravotní pojišťovny odmítly uzavřít s centrem smlouvu a službu neproplácejí. Prostředky na fyzioterapii neposkytuje ani stát. Centrum Bazalka se tedy s prosbou o pomoc obrací na širokou veřejnost.

„Loňského ročníku zumba maratonu se zúčastnilo 260 cvičících, celkem jsme vybrali téměř 74 tisíc korun. Byla to báječná zumba párty a pro nás velká pomoc,“ hodnotí minulý ročník Vanda Polívková, ředitelka Centra Bazalka, a dodává: „Doufáme, že nás i letos přijdou podpořit nejen zumba nadšenci, ale i začátečníci. Spolu s Michalem Winterem, který nám s akcí velmi pomohl, tímto všechny srdečně zveme. Realizační tým nezůstal jen u sportovního programu, a tak máme pro účastníky připraveno také velké slosování o zajímavé ceny, jako například wellness víkend pro dva v Rezidenci v Nových Hradech či lístky na zumba párty v Praze se zakladatelem zumby Beto Perezem. Je tedy na co se těšit.“

Na akci zve také hokejista Aleš Kotalík, patron Centra Bazalka: „Sportem většinou prospíváme hlavně sami sobě. Je dobré využít příležitosti, kdy si můžeme skvěle zasportovat a ještě pomoci dobré věci. Zumba v rytmu pomoci pro Centrum Bazalka je rozhodně jednou z těchto příležitostí. Také já bych proto chtěl spolu s Centrem Bazalka pozvat všechny zumba i sportovní nadšence na 18. května do Sportovní haly, kdy se tančí ve prospěch dobré věci – fyzioterapie pro děti s postižením.“

Zumba v rytmu pomoci startuje v pátek v 18 hodin ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.  Michal Winter připravil spolu s přáteli – instruktory Vilémem Matyášem, Renatou Langovou a Martinou Hebíkovou – tříhodinový program. Lístky na zumba maraton, jehož veškerý výtěžek bude věnován Centru Bazalka, lze zakoupit v předprodeji v Cukrárně Sluníčko či u instruktorů, k dostání budou také na místě.

Pro ty, kdo se nezvládnou zúčastnit zumba maratonu ve prospěch Centra Bazalka v Českých Budějovicích, je připravena Zumba v rytmu pomoci ještě 27. Května pražském Tělocvičném klubu Štrasburk. Začátek akce je v 17 hodin, tříhodinový program připravila Adéla Trsková a její hosté.

Více informací o těchto akcích i dalších možnostech, jak podpořit Centrum Bazalka, najdete na www.centrumbazalka.cz.

Tisková informace
Foto: Martina Matoušková

Štítky fyzioterapie, maratonský běh, sportovní hala, České Budějovice, Aleš Kotalík, Praha, Štrasburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zumba pomůže získat peníze na fyzioterapii pro postižené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.