Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zima se probudila: Budějce zažily sněhovou bouři!

Pátek 13. ledna 2012 zůstane uložen v paměti nejen meteorologům, ale také občanům Budějc. Necelou hodinu po poledni totiž do města dorazila sněhová bouře, během níž ve městě napadla pěticentimetrová vrstva bílé peřiny. V lednu by to nebylo nic zvláštního, s ohledem na průběh letošní zimy to ale jistě mnohé zaskočilo.

„Intenzivní sněhová přeháňka začala na západě Čech. Celé pásmo se postupně posouvalo dál k jihovýchodu, takže zasáhlo i území našeho kraje. Během jedné hodiny napadlo v Českých Budějovicích přibližně pět centimetrů sněhu a ze čtyř stupňů nad nulou se ochladilo až na minus 0,5 stupně,“ řekl Budějcké Drbně meteorolog Martin Modlitba.

A jaké počasí meteorologové očekávají o víkendu? „V průběhu noci by se v Jihočeském kraji ještě měly objevit sněhové přeháňky, zítra už ale budou jen místy, a to především na horách,“ předpověděl Modlitba.

Budějcké Drbně se podařilo získat záběr z webové kamery českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu, který sídlí v rožnovské ulici Antala Staška a kamera míří směrem na západ. Snímek byl pořízen ve 12:47 hodin.

Vyfotografovali jste páteční sněhovou bouři i vy? Zašlete nám svoje snímky na adresu redakce@budejckadrbna.cz. Autor nejlepší fotografie bude oceněn tričkem Budějcký Drbny!

Štítky bouřka, České Budějovice, Martin Modlitba, Drbna.cz, Česko, Antal Stašek, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima se probudila: Budějce zažily sněhovou bouři!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.