Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zatímco Vojta spal pod obrazem Edvarda Beneše, jeho rodiče dostali zlatý přívěsek

Zlatý přívěsek se jménem Vojtěch, nápisem 1. občánek Jihočeského kraje, kočárek s letopočtem 2015 na lícové straně a hodiny ukazující pět minut po půlnoci, kdy chlapeček přišel na svět a datum 1. 1. 2015 na straně rubové, předal hejtman Jiří Zimola malému Vojtovi Holušovi.

Dárek pro svého syna od něj minulý týden ve čtvrtek na Městském úřadě v Sezimově Ústí převzala maminka Alena Holušová a otec Petr Holuša.

„Stejně jako každému prvorozenému Jihočechovi jsem popřál Vojtíškovi hodně štěstí a zdraví, aby se mu na tomto světě líbilo a rodičům hodně trpělivosti při jeho výchově. Ve svých rodičích, kteří jsou velmi sympatičtí lidé, má už nyní ten nejlepší základ pro start do života,“ uvedl Zimola.

Podle hejtmana je až symbolické, že v letošním roce, kdy si připomínáme významné výročí mučednické smrti mistra Jana Husa a Jihočeský kraj k němu připravil projekt Jižní Čechy husitské, se první jihočeský občánek narodil v táborské nemocnici a pochází ze Sezimova Ústí, tedy z míst, které jsou s husitstvím pevně spojena.

Pugét pro maminku a pálenka pro otce

Pro maminku měl hejtman přichystaný pugét květin a pro otce lahvičku pálenky. Sám už ve funkci hejtmana takto přivítal celkem šest prvních občánků, když vloni to byla dokonce dvojčata. „Dárek už tradičně předávám se zpožděním, aby se mohla maminka i miminko dostatečně zaklimatizovat,“ vysvětlil Jiří Zimola.

Starosta Sezimova Ústí Martin Doležal, který se slavnostního okamžiku rovněž zúčastnil, pak kromě přání prvnímu jihočeskému občánkovi i jeho rodičům předal certifikát na nákup dětské výbavičky či jiných potřebných věcí.

Vojtíšek Holuša se narodil 1. ledna letošního roku v táborské nemocnici pět minut po silvestrovské půlnoci a vážil 3,78 kilogramu. S rodiči žije v sousedním Sezimově Ústí.

ČTĚTE TAKÉ: Chvíli si počkal a stal se tak prvním miminkem roku

„Musím říct, že jsem v tu dobu, co jsem byla na sále, neslyšela ani jednu petardu. A že jich určitě muselo být,“ vzpomíná nyní už s úsměvem Alena Holušová. Spolu s manželem pak poděkovali hejtmanovi a starostovi za dárky a milé přijetí.

Napsal Radek Šíma
Tisková zpráva

Štítky první miminko, Sezimova Ústí, Nemocnice Tábor, Vojtěch Holuša, zlatý přívěsek, Jiří Zimola, hejtman, Edvard Beneš, Jihočeský kraj, Sezimovo Ústí, Jan Hus, Martin Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatímco Vojta spal pod obrazem Edvarda Beneše, jeho rodiče dostali zlatý přívěsek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.