Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vodné zdraží jen minimálně, stočné vůbec

Dobrá zpráva pro českobudějovické domácnosti i podniky. Na základě jednání mezi vedením města a společností ČEVAK stoupne od 1. dubna cena vodného v hospodářském roce 2012 až 2013 jen minimálně, cena stočného pak zůstane na stejné úrovni.

„Snažili jsme se držet ceny na úrovni loňského roku, což považujeme v současné tíživé ekonomické situaci za zvlášť důležité. Výsledek jednání domácnosti, podnikatelé i firmy určitě přivítají,“ naznačuje první náměstek primátora Miroslav Joch.

„Vzhledem k tomu, že se již od nového roku zvedlo DPH o čtyři procenta, dohodli jsme ses firmou ČEVAK, že se zvýší pouze vodné, a to jen pohyblivá složka, navíc jen o 3,82 procenta bez DPH. A to i přesto, že firmě ČEVAK vzrostly náklady, protože z cen vstupů podražila nejen elektřina, ale i cena vody odebíraná od vodárenského svazu o čtyři procenta, přibližuje podrobně výsledky jednání předsedkyně finančního výboru zastupitelstva Petra Šebestíková.

Celkově vodné a stočné vzroste o 1,85 %. To je dokonce méně, než činí inflace.Metr krychlový tak bude v Budějcích stát 62,21 Kč bez DPH.

Podle informací od společnosti ČEVAKtento nárůst zatíží spotřebitele s průměrnou denní spotřebou částkou 13 haléřů za den bez daně,“dodává Miroslav Joch.

„Dalším pozitivem je, že České Budějovice se ve srovnání s ostatními krajskými městy drží s cenami opravdu při zdi,“ zdůrazňuje Petra Šebestíková. V Plzni například stojí jeden ´kubík´ 73,20 Kč bez DPH. Levnější jsou jen Karlovy Vary – tam vyjde metr krychlový na 53,30 Kč bez daně.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky ČEVAK, Miroslav Joch, České Budějovice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodné zdraží jen minimálně, stočné vůbec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.