Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítr dal zabrat stromům v Háječku. Některé větve nevydržely

Popadané větve stromů překvapily před několika dny některé lidi, kteří procházeli budějckým parkem Háječek. Dal jim zabrat silný vítr, nebo jsou tamní stromy již příliš staré a nebezpečné? Drbna se zeptala Magistrátu města České Budějovice.

„K odlámání větví v parku Háječek došlo zřejmě v souvislosti s poryvy větru. Nesouvisí to s výrazně zhoršeným stavem stromů,“ ubezpečila Irena Čížková z oddělení správy veřejné zeleně. Popadané větve jsou již z Háječku uklizeny.

Podle slov Ireny Čížkové jsou kontroly zdravotního stavu dřevin prováděny průběžně. „V současné době žádný větší zásah v žádné lokalitě města České Budějovice neplánujeme,“ dodala.

V této době se každoročně kácí minimálně. Zasahuje se  pouze u stromů, které svým stavem bezprostředně ohrožují životy obyvatel nebo jejich majetek.

„Kácení se provádí v období vegetačního klidu, to je od listopadu do konce března. V této době se kácí stromy, na které bylo vydané kladné rozhodnutí o kácení odborem životního prostředí, dále stromy suché a nemocné,“ zmínila Irena Čížková.

V období vegetačního klidu, tedy do konce března, byl větší zásah prováděn na následujících místa: MŠ Zeyerova, ul. Jírovcova, Klavíkova, točna Malý jez, areál bývalé sodovkárny, Husova kolonie, Čéčova, Nádražní, ZŠ O. Nedbala a tak dále.

Štítky strom, Háječek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr dal zabrat stromům v Háječku. Některé větve nevydržely  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.