Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Jihočeském kraji stoupla nezaměstnanost o desetinu procenta

Nezaměstnanost v jižních Čechách stoupla v říjnu o desetinu procentního bodu a činí 7,1 procenta. To ve čtvrtek řekl Jiří Beran z českobudějovického úřadu práce.

Jihočeský kraj se tak řadí na čtvrté místo po Praze, Plzeňském a Středočeském kraji. „Vloni v říjnu činila nezaměstnanost v kraji 6,4 procenta. K poslednímu říjnu registrujeme 23 635 uchazečů o práci, což je o 225 více než v září a o 1824 více než vloni v říjnu,“ řekl Beran.

Nezaměstnanost vzrostla v pěti okresech kraje, stejná zůstala na Českokrumlovsku, které je s hodnotou 9,0 okresem s nejvyšší nezaměstnaností v kraji. „Největší vzrůst, o čtyři desetiny procenta, registrujeme na Jindřichohradecku, kde je nezaměstnanost 5,7 procenta. Přesto region zůstává okresem s nejnižší nezaměstnaností v kraji,“ dodal Beran.

Úřady práce v kraji nabízí ke konci října 2542 volných pracovních míst, což je o 70 míst více než v září. Na jedno místo tedy připadá zhruba 10 uchazečů o práci. „Tradičně největší zájem je o řidiče kamionů, o prodavače, kuchaře a číšníky na směnný provoz a během října stále trval zájem o sezonní práce. V listopadu očekáváme další nárůst nezaměstnanosti v kraji,“ doplnil Beran.

V říjnu míra registrované nezaměstnanosti v ČR vzrostla na 8,5 procenta, celkový počet uchazečů o zaměstnání se zvýšil o 0,7 procenta na 496 762, počet hlášených volných pracovních míst poklesl o 0,2 procenta na 40 729. Informovalo o tom ve čtvrtek ministerstvo práce a sociálních věcí.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

 

Štítky Jihočeský kraj, nezaměstnanost, Jiří Beran, Úřad práce České republiky, Praha, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, okres Český Krumlov, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji stoupla nezaměstnanost o desetinu procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.