Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V budějckém IGY Centru pokořili masitý rekord

Budějce včera zaznamenaly nový český rekord, který jistě potěší nejednoho jedlíka. V IGY Centru totiž trůnila nejdelší velikonoční sekaná.

„Letošní velikonoční svátky jsme chtěli oslavit nějakou netradiční zajímavou akcí, na které by si pochutnali naši návštěvníci,“ popsala vznik nápadu manažerka IGY Centra Petra Divišová.

Masovou pochutinu přijel změřit pracovník z české agentury rekordů Dobrý den, která sídlí v Pelhřimově. Sekanou pečlivě přeměřoval - a pak už se mohlo zvesela krájet.

Sekaná o délce 19 metrů a 40 centimetrů přišla návštěvníkům centra k chuti. Její průměr byl kolem patnácti centimetrů a podílel se na ní tříčlenný kuchařský tým.

„Dohromady na celou sekanou spotřebovali 240 kilogramů surovin. Celý recept neprozradím. Je to takové know-how našeho týmu. Samozřejmě jsou tam klasické suroviny jako hovězí, vepřové a uzené maso,“ doplnila konkrétní údaje Divišová. Samotné míchání zabralo kuchařům hodinu a půl, pečení na části potom zhruba pět hodin.

Sekaná do nákupního centra opravdu táhla. Někteří nedočkaví a hladoví zákazníci čekali na nakrojení celé desítky minut před čtvrtou, kdy se měla pochutina měřit. Návštěvníci byli nadšení z ochutnávky zdarma. K plátku sekané dostali i chléb, a tak už mohli jen zaskočit pro hořčici a směle hodovat.

Mnozí z kolemjdoucích byli překvapeni, že se za občerstvení nic neplatí. Bohatě se dostalo na každého. „Jsme rádi, že jsme pokořili rekord a doufám, že návštěvníkům chutnalo,“ dodala závěrem Divišová.

Štítky IGY Centrum, velikonoční sekaná, rekordní sekaná, rekord, České Budějovice, Petra Divišová, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniela Kysela

Myslím, že "masovou" akci volit na Velký pátek, je přinejmenším nevhodné. Organizátorům bych rozhodně nevystavila za tuto událost pochvalu. Nejsem žádný zarputilý křesťan, ale toto je tedy nestoudnost, nezlobte se.

Sobota, 19. dubna 2014, 07:15Odpovědět

Hawky

A byla dobrá?

Pátek, 18. dubna 2014, 12:34Odpovědět

V budějckém IGY Centru pokořili masitý rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.