Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Zborova narazil vlak do spadlého stromu

V neděli kolem půl sedmé večer narazil u Českých Budějovic osobní vlak do spadlého stromu. Podle hasičů se ale zřejmě nikomu nic nestalo.

Nehoda se stala u Zborova na trati z jihočeské krajské metropole do Gmündu. Z Budějc do Českých Velenic tak byly nasazeny náhradní autobusy.

Vlaková doprava se večer zastavila také v úseku Radomyšl - Strakonice, kde voda podemlela trať. Uvedly to na svém webu České dráhy.

Na jihu Čech byly v neděli večer místy silné bouřky, nejvíc bylo postiženo Strakonicko. Hasiči tam museli čerpat vodu ze sklepů a domů.

Hasiči měli v celém kraji během odpoledne a večera kvůli bouřkám tři desítky výjezdů, z toho polovinu právě na Strakonicku.

„Nejedná se o dramatickou situaci, ale v době silného deště tam nefungovaly kanály,“ popsala mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči nejčastěji pročišťovali kanalizace, aby voda nezatekla do budov. Na Strakonicku také čerpali vodu z domů; mimo jiné z kanceláří na strakonickém zámku a z místností tamního městského úřadu.

Na několika místech v kraji hasiči odklízeli ze silnic spadlé stromy. Zasahovali také na Českobudějovicku, Písecku a později na Jindřichohradecku, kam se bouřka přesunula ve večerních hodinách. Do 22 hodin měli v této části kraje šest zásahů.

Zdroj: ČTK

Štítky vlak, spadlý strom, náraz do stromu, Zborov, strom, České Budějovice, bouřka, okres Strakonice, České dráhy, Česko, Schwäbisch Gmünd, Radomyšl, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Zborova narazil vlak do spadlého stromu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.