Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tři králové na jihu Čech vybrali přes pět milionů

Českobudějovická diecéze získala v Tříkrálové sbírce rekordních 5,1 milionu korun. Je to o 645 tisíc víc než vloni. Peníze letos v Jihočeském kraji vybíralo od dárců 4600 dobrovolníků. „Letos jsme měli 1317 zapečetěných kasiček, zatímco vloni jen 1158,“ řekl koordinátor sbírky Roman Tlapák.

Největší část ze získaných peněz obdrží především nemocní, hendikepovaní, lidé v sociální nouzi a další potřební. Městská charita České Budějovice díky těmto penězům zlepší vybavení ošetřovatelské služby, pečovatelské služby a domácí péče.

Jindřichohradecká Farní charita pomůže sociálně slabým rodinám s dětmi a na Písecku pak tyto peníze podpoří sociální poradenství pro lidi z potřebných rodin.

Vzhledem ke zkušenostem s následky předloňských ničivých povodní půjde část výtěžku sbírky také do krizových fondů určených pro obyvatele postižených přírodními katastrofami.

Do sbírky je možné přispět po celý rok také prostřednictvím dárcovské SMS. Tříkrálovou sbírku pořádá od roku 2001 Charita ČR, od té doby se jejím prostřednictvím podařilo vybrat přes 845 milionů korun.

Zdroj: ČTK
Foto: www.dchcb.cz

Štítky Tříkrálová sbírka, výtěžek, Městská charita České Budějovice, Česko, peníze, Jihočeský kraj, České Budějovice, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři králové na jihu Čech vybrali přes pět milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.