Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studenti dostanou šanci změnit Budějce

Obecně prospěšná společnost Respekt institut před necelými dvěma týdny spustila projekt Studentské jamování nápadů, díky kterému se studenti českobudějovických středních škol mohou aktivně zapojit do dění kolem sebe a ovlivnit tak město, ve kterém žijí.

„Studentské jamování nápadů je projekt, který si klade za cíl podpořit roli mladých lidí v české společnosti. Jeho cílem je předat studentům znalosti z oblasti občanské společnosti a projektového řízení odborníky z praxe. Projekt je otevřen pro všechny, kdo mají nápad, zájem či potřebné dovednosti a chtějí změnit své město k lepšímu. Jeho hlavním cílem je motivovat mladé lidi k aktivní participaci a k spoluutváření komunity a prostředí, ve kterém žijí,“ uvedl koordinátor projektu Vojtěch Prokeš.

Jamování se bude konat v týdnu od 16. do 20. dubna v Českých Budějovicích pod záštitou primátora města Juraje Thomy. Dvacet středoškoláků, vybraných na základě přihlášek, bude v každém městě rozvíjet studentské projekty věnující se čtyřem základním oblastem, a to volnému času, životnímu prostředí, sociální oblasti a nové vizi města – Městu mých snů.

„Vyvrcholením obou týdnů bude veřejná prezentace studentských projektů pro občany města, která se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna v odpoledních hodinách,“ dodal Prokeš.

Studentské jamování nápadů je spolufinancováno programem Evropské unie Mládež v akci. Regionálním partnerem projektu je Statutární město České Budějovice.

Štítky projekt, České Budějovice, Juraj Thoma, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti dostanou šanci změnit Budějce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.