Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci se chystají dohlížet na děti na přechodech

Tak jako každý rok i letos se strážníci chystají dohlédnout na bezpečné přecházení dětí v blízkosti základních škol. U příležitosti zahájení nového školního roku však půjde o větší nasazení dohlížejících hlídek, než je obvyklé v průběhu roku.

Během posledních dnů prázdnin jsme zkontaktovali ředitele základních škol v Českých Budějovicích tak, abychom od nich získali přesné informace o zahájení a ukončení výuky prvního školního dne. Díky již tradičně dobré spolupráci jsme tak mohli předem naplánovat rozmístění hlídek, které nejen prvňáčkům, ale i ostatním dětem usnadní přecházení vozovky při ranní cestě do školy i zpět domů.   

Na bezpečí přecházejících tak bude dohlížet dvojnásobný počet strážníků, než bývá obvyklé. Vedle obvodních dohledů a cyklohlídek, které dohlíží na bezpečné přecházení v průběhu celého školního roku, budou v první školní den na přechodech pro chodce nasazeni i strážníci z pořádkových hlídek a během dopoledne i hlídka zabývající se měřením rychlosti. Celkový počet strážníků na přechodech se tak bude pohybovat kolem dvaceti. Navíc zbývající přechody doplní vedle strážníků i policisté.

Vedle celoročního dohledu na přechodech se však bezpečí malých účastníků silničního provozu chystáme podpořit i již tradičními přednáškami a besedami, které jsou věnovány jak bezpečné chůzi a přecházení, tak i například správné a bezpečné jízdě na jízdním kole nebo kolečkových bruslích.

Tyto přednášky si u malých školáků získaly za dobu jejich pořádání již velkou popularitu, zvláště když jsou za ně nakonec všichni odměněni i různými upomínkovými předměty, včetně reflexních přívěšků či vestiček, které mají na přechodech pro chodce zvýšit jejich bezpečnost.

Touto akcí chceme navíc řidičům opět připomenout, že po období prázdnin začíná nový školní rok, který sebou přináší i zvýšený pohyb dětí na přechodech pro chodce a to zejména v blízkosti základních či mateřských škol, kde je nutné dbát při jízdě zvýšené opatrnosti. 

Napsal Václav Sup, Městská policie České Budějovice

Štítky přechod pro chodce, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci se chystají dohlížet na děti na přechodech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.