Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Staré časy se vrátily na náměstí díky veteránům

Přes chladné a deštivé počasí se v pátek na náměstí Přemysla Otakara II. sešla řada obdivovatelů automobilových veteránů a příznivců starých časů.

Budějcká Drbna se dostavila na výstavu nablýskaných karoserií zrovna v tom nejlepším. Skupina tří dívek, které si říkají Na tenkém ledě, dostávala příchozí nadšence do varu kankánem.

„Musím říct, že mi je těch dívek trochu líto. Taková zima a ony tu musí tančit tak odhalené. Když je ale pozoruji, tak tanec je natolik fyzicky náročný, že jim ani chladno být nemůže,“ litovala tanečnice Jaroslava Künclová.

Hloučky lidí se zastavovaly u vystavovaných veteránů a obdivovaly jejich krásu. K vidění kromě automobilů byly také motocykly, kola a rikša. Jejich majitelé byli ustrojeni v dobových kostýmech a na náměstí to vypadalo jako za první republiky.

Skvělou atmosféru celému večeru dodával retro orchestr Melody Gentlemen Lednice, k jehož poslechu bylo možné zakousnout kousek makového koláče.

Drbna se nejvíce zajímala o stará kola, která patřila usměvavému panu Pavlovi. Raritkou bylo celoodpružené kolo, které prý předcházelo dnešním horským kolům.

Dále byl k vidění i jeden velociped, jehož majitel nám sdělil, že kolo je staré čtyři roky. Je tudíž pouhou, ale krásnou imitací původních velocipedů, jejichž sláva se v Čechách udržela jen patnáct let, než se přešlo na takzvané bezpečníky - nízká kola.

Štítky veteráni, automobily, motocykly, náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, veterán, První republika, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staré časy se vrátily na náměstí díky veteránům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.