Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senioři na Máji mají v přistavěném objektu 32 nových lůžek

Budějcký Domov pro seniory Máj ve středu slavnostně otevřel přístavbu svého objektu, kde se nachází 32 nových lůžek pro klienty zařízení. Náklady na stavbu byly 26 milionů korun, další tři miliony korun pak město, které je zřizovatelem domova pro seniory, investovalo do vybavení pokojů.

„Nové moderní pokoje s potřebným zázemím a sálem pro ergoterapii vznikly na místě bývalého mateřského centra, které se přestěhovalo do sousedního komunitního centra. Přístavba je dvoupatrová a s hlavní budovou je bezbariérově propojena spojovacím krčkem,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Jihočeská metropole řeší podobně jako řada tuzemských měst problematiku nedostatku míst v podobných zařízeních. Poptávka dlouhodobě převyšuje nabídku.

V Domově pro seniory Máj byla doposud kapacita 127 lůžek. Dalších 171 klientů může být v podobném zařízení U Hvízdala a 144 lůžek nabízí Domov pro seniory Staroměstská.

Klienti od podání žádosti čekají na umístění v českobudějovických zařízeních průměrně tři měsíce. Každý případ posuzuje vedení organizace individuálně a každý klient má jiné šance.

„Záleží na mnoha okolnostech. Samozřejmě často hraje zásadní roli zdravotní stav jedince a ten může jeho umístění do domova seniorů urychlit,“ řekl Podhola.

V jižních Čechách žije asi 100 tisíc obyvatel ve věku nad 65 let. Domovy seniorů v kraji nabízejí zhruba 3000 lůžek.

Zdroj: ČTK
Foto: www.ddmajcb.cz

Štítky Domov pro seniory Máj, České Budějovice, přístavba, nová místa, domov pro seniory, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři na Máji mají v přistavěném objektu 32 nových lůžek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.