Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Renovace hřiště na Vltavě bude hotová ještě letos

Školáci z českobudějovické Základní školy Bezdrevská na sídlišti Vltava se dočkají renovace sportovního areálu za více než šest milionů korun. Město na ni chce použít evropské dotace.

„Díky dobře připravenému projektu školským odborem můžeme na úpravu sportovního areálu čerpat prostředky z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, zaměřeného na stabilizaci a rozvoj měst a obcí,“ uvedl 1. náměstek pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

V současné době magistrát vypisuje veřejnou zakázku v předpokládané hodnotě 5,2 milionu korun bez DPH. „Aby město mohlo do hřiště investovat, museli jsme v minulém roce odkoupit pozemky,“ dodal Joch.

Město s realizací projektu pospíchá, rozpočtovací období evropského dotačního programu tímto rokem končí. Všechno by se mělo stihnout do konce roku 2014. „Na leden příštího roku připadne už jen vyúčtování. S realizací projektu bychom proto chtěli začít v červnu a v prosinci by mělo být hotovo,“ informoval náměstek.

Projekt počítá s celkovou revitalizací areálu. „Areál se rozroste o hřiště na plážový volejbal. Povrch běžecké dráhy nahradí polyuretan. Tráva na fotbalovém hřišti bude zavlažovaná, vymění se fotbalové brány i střídačky,“ přiblížil některé změny Miroslav Joch.

Tisková zpráva

Štítky Základní škola Bezdrevská, školní hřiště, sídliště Vltava, renovace, Vltava, projekt, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Renovace hřiště na Vltavě bude hotová ještě letos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.