Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Radnice předala lávku firmě, ta postaví novou

Široká bude 4,28 metru a dlouhá pak téměř jedenasedmdesát metrů. O čem že to vlastně mluvím? Řeč je o nové lávce, která propojí oba břehy Vltavy u Budvar arény v Budějcích. Starou lávku, která se tak typicky pohupovala, nechala radnice skoro před rokem zavřít, protože už byla pro chodce moc nebezpečná.

„Moc nechápu, co na tom trvá tak dlouho. Starý mostek jsem docela využíval, ale teď už holt místo nějak objedu. Například, kdo jel na volejbal do sportovky trolejbusem a byl na lávku zvyklý, tak si musel popoběhnout o kus dál, když vystupoval u soudu. Už aby to udělali, hlavně, až začne hokej, aby bylo kudy chodit z parkoviště u sportovní haly,“ myslí si jedenačtyřicetiletý Karel Mladší, který okolo uzavřené lávky jezdí skoro každý den na kole do práce.

Radnice už ve čtvrtek 7. června předala staveniště stavební firmě, která na ní začne co nevidět pracovat. Chodci i cyklisté by se nové lávky měli podle městských plánů dočkat letos v říjnu. Nezbývá tedy než doufat, že stavbařům bude přát počasí, abychom za pár měsíců už nemuseli chodit k dalšímu mostu.

ČTĚTE TAKÉ: Bude nová lávka přes Vltavu za ty peníze snad zlatá?

Foto: Magistrát města České Budějovice

Štítky lávka, České Budějovice, Vltava, Budvar aréna, Karel Mladší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Nekoncepčnost téhle radnice mě děsí......na to, že je nebezpečná stávající lávka přišli zodpovědní lidé až těsně před zavřením? To sakra nevěděli dřív? Správně by to mělo být tak, že se mělo začít s přípravou výměny lávky dřív, než doslouží ta stará a uzavřít jí na dobu nezbytně nutnou na výstavbu nové....a né nás nechat brodit se v bahně za tmy směrem ke sportovce přes rok.

Pátek, 8. června 2012, 10:49Odpovědět

Radnice předala lávku firmě, ta postaví novou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.