Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Radní rozhodli: Centrum halových sportů nebude!

Projekt výstavby nové sportovní haly, která byla veřejnosti prezentována jako Centrum halových sportů a původně měla vyrůst na místě té stávající, uložili budějčtí radní k ledu. Na svém včerejším zasedání se rozhodli, že budou čekat na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

V úvahu připadaly už jen tři varianty: buď nová Sportovka vznikne v areálu bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech, nebo se postaví na místě současné haly, případně bude projekt odložen až do doby, než se ÚOHS vyjádří k rozkladu proti zrušení původní soutěže podaného městem. To ale může trvat několik měsíců, v horším případě i let.

„Rada města se po dlouhé diskuzi rozhodla, že zvolí třetí možnost a v přípravě projektu již nebude pokračovat. Politická debata nad tímto tématem končí, materiál už zastupitelstvu předkládat nebudeme. Není důvod,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci Juraj Thoma (HOPB), primátor Českých Budějovic.

Otázek, nad kterými vedení města při řešení dalšího postupu přemýšlelo, bylo hned několik. „Hovořili jsme o financování Centra halových sportů s ohledem na další investiční náklady města, možnosti případných dotací a také budoucí využitelnosti haly,“ vyjmenoval radní Tomáš Bouzek (TOP 09). „Nezanedbatelným aspektem je fakt, že stávající sportovní hala může x let fungovat s investicemi v řádu milionů. Je tedy otázka, jestli je třeba ji zbourat,“ dodal.

Podle něj by se přesto ještě mělo téma Centra halových sportů řešit příští čtvrtek na posledním letošním zasedání zastupitelstva města. „Myslím, že zastupitelé, i přes rozhodnutí Rady města, počítají s tím, že debata o hale proběhne, i když třeba jen v bodě Různé,“ konstatoval Tomáš Bouzek.

Štítky Centrum halových sportů, konec projektu, Rada města, sport, projekt, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Tomáš Bouzek, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, TOP 09, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Takže zbyde na divadlo.......

Čtvrtek, 5. prosince 2013, 14:28Odpovědět

Radní rozhodli: Centrum halových sportů nebude!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.