Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při rekonstrukci Háječku se nezapomnělo ani na kašnu

Zvelebování českobudějovického parku Háječek pokračuje. Součástí prací jsou také stavební a technologické úpravy původní kašny, které právě finišují.

„Konstrukce bude obnovena do vzhledu původní novoromantické kašny. Zachováno bude i materiálové řešení, což je beton se škrábaným povrchem. Bazén kašny bude mělký s vyspárováním k místu výpusti a bezpečnostního přelivu,“ přibližuje investici za více než dva miliony korun, kterou částkou tři sta tisíc korun podpořila soukromá společnost, primátor Budějc Juraj Thoma.

Součástí fontány je sochařská výzdoba sestávající ze dvou protilehlých chrličů vody v podobě chlapců sedících na rybách a centrální plastiky chlapce jedoucího na kozlu. Jedná se o romantizující figurální sochy přibližně životní velikosti, zhotovené technologií armovaného betonu dusaného do forem.

Plastiky byly restaurovány akademickým sochařem Ivanem Tláškem, který je na místo, podle informace z magistrátu, usazoval v úterý dopoledne.

„Původní kašna byla několik dlouhých let ´zakletá´ za zrezivělým vlnitým plechem, takže si myslím, že její znovuprobuzení občany Českých Budějovic potěší,“ dodává primátor.

Kompletní rekonstrukce parku Háječek bude dokončena v příštím roce.

Štítky Háječek, rekonstrukce, zvelebování, park, kašna, České Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při rekonstrukci Háječku se nezapomnělo ani na kašnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.