Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přestupné datum bude mít v rodném listě osm dětí

Říkáte, že neznáte recept na věčné mládí? Já také ne, ale způsob, jak slavit narozeniny pouze jednou za čtyři roky, přesto existuje. To byste však museli být narozeni 29. února. V Budějcích se to letos povedlo hned osmi dětičkám, které vykoukly na svět v průběhu středečního dne.

První okamžiky svého života zažilo v průběhu tohoto netradičního dne hned šest chlapečků a dvě holčičky. „Z těchto dětí byl navíc jeden pár dvojčat,“ uvedla pozoruhodnou informaci mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Od 1. do 29. února letošního roku se v Českých Budějovicích narodilo celkem 180 dětí, což je oproti loňskému únoru o šest méně. Z tohoto počtu bylo jedno miminko narozené mimo zdravotnické zařízení.

Světlo světa v únoru spatřilo 95 chlapečků (vloni rovněž 95) a 85 holčiček (91). Během druhého měsíce letošní roku se v Budějcích narodilo pět párů dvojčat (6), sedm dětí bylo narozených ze smíšených párů rodičů, kdy jeden nebo oba jsou cizinci (11) a 78 dětí se narodilo mimo manželství (72).

„Na matrice bylo v únoru sepsáno 76 zápisů o určení otcovství k mimomanželským dětem, vloni jich bylo čtyřiapadesát,“ dodala Jitka Welzlová.

Mezi nejčastěji dávaná jména patří Ondřej, Martin, Tomáš, Vojtěch, Adam, Jakub, Eliška, Tereza, Lucie, Sofie a Aneta. Rodiče ale pojmenovávají své děti neobvyklými křestními jmény, jako jsou například Rafael, Matthew, Danny, William, Drahoš, Beáta, Leontýna či Berenika.

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestupné datum bude mít v rodném listě osm dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.