Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Potápěči vyčistí dno Malše u Malého jezu v Budějcích

Členové klubu sportovního potápění Octopus České Budějovice budou v sobotu 26. května čistit dno řeky Malše v Českých Budějovicích. Pro pátý ročník této ekologické akce si vybrali úsek řeky mezi Malým jezem a železničním mostem, tradiční hojně navštěvovanou příměstskou rekreační lokalitu.

„Tento úsek řeky jsme vybrali z jednoho prostého důvodu. Jde totiž o místo, které od jara do podzimu pravidelně využívají obyvatelé města ke koupání. Jen málokdo by věřil, kolik nebezpečných předmětů lze po zimě v řece nalézt. Cílem naší akce je nejen přispět k čistotě řeky, ale také se snažíme ochránit koupající se od možných poranění,“ uvedl instruktor potápění z klubu Octopus České Budějovice Karel Exl.

K Malému jezu se potápěči vrací popáté. Loni ze dna řeky vylovili například dvě jízdní kola, zrezivělé hrnce, pneumatiky, výfuk, různé dráty, spojkové ložisko i další autodíly. Na dně ale ležel i těžký řetěz od bagru. Ve sběrném dvoře skončilo zhruba 300 kilogramů různého odpadu, zejména železného šrotu.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Malše, potápěč, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potápěči vyčistí dno Malše u Malého jezu v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.