Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Piaristické náměstí znovu zaplnili odpůrci krajské koalice

Do třetice všeho dobrého. Nebo i zlého? Jihočeští studenti jsou neústupní a i nadále pokračují v sérii protestů proti komunistické radní pro školství a kulturu Vítězslavě Baborové a krajské koalici ČSSD s KSČM.

Jednání s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou nepřinesly kýžený efekt, a tak se na první výročí úmrtí bývalého prezidenta České republiky Václava Havla protestující sešli v úterý na Piaristickém náměstí, aby vyjádřili svůj nesouhlas.

Program se v zásadě nelišil od těch minulých. Po úvodní minutě ticha - poctě Václavu Havlovi a ostatním disidentům - přišlo na řadu úvodní slovo jednoho z hlavních organizátorů Dominika Hořejšího.

Na pódiu se poté střídali organizátoři čtoucí zdravice od známých umělců, například Ondřeje Vetchého, Jiřího Menzela či Tomáše Töpfera, nebo se před protestujícím davem objevili hosté vyjadřující svou podporu.

Za zmínku určitě stojí Jaromír Štětina, český novinář, spisovatel a politik. Válečného reportéra z oblastí bývalého Sovětského svazu a bojovníka za zákaz komunismu na Piaristickém náměstí poslouchaly asi čtyři stovky lidí.

Mezi hosty opět vystoupil rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer, který mimo jiné konstatoval, že studenti nesmí od svých názorů ustoupit a ve svojí snaze o sesazení radní Baborové by měli i nadále pokračovat.

Ne každý ale přišel sympatizovat se studenty. V davu lidí se také našli lidé vyjadřující podporu hejtmanovi Jiřímu Zimolovi.

Deštivé shromáždění zakončilo vytvoření srdce ze svíček na poctu Václavu Havlovi.

Další protest proti krajské koalici ČSSD a KSČM

Středa, 19. prosince 2012, 13:00

Další protest proti krajské koalici ČSSD a KSČM
Jaromír Štětina

Autoři

Štítky Piaristické náměstí, protest, studenti, krajská koalice, ČSSD, KSČM, Vítězslava Baborová, Václav Havel, Jiří Zimola, Jiří Menzel, Ondřej Vetchý, Tomáš Töpfer, Česko, Jaromír Štětina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

DALŠÍ VOLBY DO KRAJSKÉHO ZASTUPITELSTVA JSOU V ROCE 2016 :-) , to už budou moci k volbám nynější protestující studenti, do té doby popírání svobodných demokratických voleb je přinejmenším NEVHODNÉ!!!!!! A že se k tomuto jednání propůjčuje i Rektor JCU mne dost překvapuje! Demokracie je i o tom že se respektují zákony a výsledky voleb tak toho milý protestující nechte a věnujte se třeba studiu :-) :-)

Středa, 19. prosince 2012, 19:06Odpovědět

Piaristické náměstí znovu zaplnili odpůrci krajské koalice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.