Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oteplení provoz lyžařských areálů na jihu neohrozilo

Ani oteplení z posledních dnů nijak zásadně neovlivnilo podmínky pro lyžování v jihočeských areálech. Na některých místech sice zmizel ze svahů přírodní sníh, ale provozovatelé dokázali udržet dostatečnou vrstvu toho umělého.

Návštěvnost však v porovnání s jinými dny trochu poklesla. Vyplývá to z ankety. „V pátek u nás bylo zhruba 1000 lidí a v sobotu asi 750. Je to o něco méně než běžně v sezoně," uvádí ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Některé lyžaře patrně odradil od návštěvy areálu i déšť. Za ideálního počasí bývá na svazích až 3000 lyžařů. Lipenský komplex však v pátek otevřel další sjezdovku - Promenádní. Nabídka v areálu na lyžování je široká a u lanových drah nebo vleků se netvoří fronty. „Bohužel se kvůli oteplení nedá vyrazit na běžky," říká Dušek. Na Lipně bylo v minulých dnech zhruba 30 kilometrů upravených tras.

Lyžuje se i na Kvildě, kde stále zůstává na sjezdovce 35 centimetrů sněhu. Na Šumavě vydržela i přes oteplení vrstva přírodního sněhu. Ale její výška klesla, což není dobrá zpráva pro běžkaře. Trasy jsou tak v okolí Kvildy stále sjízdné, ale neupravené.

„Připadlo sice pět centimetrů, ale rolbou se do stop vjet nedá," upřesňuje Richard Jirouš ze Skiareálu Kvilda. To samé platí o tratích kolem Zadova. Lidé tam tak mohou vyrazit hlavně na sjezdové lyžování, provoz pokračuje na Kobyle a to platí i o večerních hodinách. Na sjezdovce je zhruba půlmetrová vrstva sněhu.

Zdroj: ČTK

Štítky Skiareál Lipno, Skiareál Kvilda, sníh, podmínky, lyžování, oteplení, déšť, sjezdovka, Kvilda, Vodní nádrž Lipno, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oteplení provoz lyžařských areálů na jihu neohrozilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.