Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Otakarky jako originální dárek, který zachutná

Doslova chuťovku připravilo město v rámci oslav 750. výročí od založení Budějc. K zakoupení je nyní plechová krabička v podobě dlažební kostky z keramické dlažby náměstí Přemysla Otakara II. Uvnitř jsou kořeněné tyčinky.

Slané tyčinky mají připomínat dubové kůly, na nichž byla před 750 lety jihočeská metropole založena. „Letošní jubilejní rok je ve znamení různých kulturních, společenských či sportovních událostí a má také svůj zcela originální a poživatelný suvenýr právě v podobě slaných tyčinek,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Sehnat je můžete například v turistickém informačním centru na radnici. Stojí 135 korun. „Věřím, že některé lidi tento počin zaujme a s radostí jej věnují třeba svým bližním,“ přidává primátor.

Nápad zrealizovala podle speciální receptury Dana Vitásková. „Letos se oslavuje naše pěkné město, a tak jsme pro něj chtěli něco nevšedního a svým způsobem výjimečného, co se nikde jinde nekoupí,“ doplňuje k limitované sérii slaných pochutin.

Štítky slané tyčinky, Otakarky, dlažební kostka, oslavy, výročí, České Budějovice, Přemysl Otakar II., Jiří Svoboda, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otakarky jako originální dárek, který zachutná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.