Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Sokolském ostrově se v sobotu bude hledat poklad

Již tuto sobotu Sokolský ostrov v době od deseti do čtyř hodin ožije tradiční Skautskou poutí, která opět představí činnost skautských oddílů. Ostrov, na kterém vyroste stanový tábor, ožije hrami a atrakcemi. Tématem již třiadvacátého ročníku budou indiáni a cesta za pokladem, který se pro sebe snaží ukořistit tlupa banditů.

„Na třinácti stanovištích se i veřejnost může poměřit s bandity a pomoci tak indiánům získat mapu cesty za pokladem,“ uvedl Vojtěch Prokeš, koordinátor akce.

Návštěvníci se také mohou těšit na speciální čajovnu s možností hraní deskových her, závod na pramicích, divadelní scénky jednotlivých oddílů a tradiční jarmark, na kterém budou k mání rukodělné výrobky a zajímavé předměty se skautskou tématikou. Děti určitě ocení možnost lézt po lezeckých stěnách, zajezdit si na koloběžkách nebo zaskákat na trampolíně.

Pro děti budou připraveny také prezentace činnosti skautských oddílů tak, aby si mohly vybrat, do kterého by chtěly chodit. Patří mezi ně oddíly vodácké, oddíly rozšířené o duchovní výchovu i oddíly specializující se na lanové aktivity. Několik let funguje i oddíl pro maminky s dětmi. Všechny se na sobotní akci představí a nechají zájemce nahlédnout do svého programu.

„Skauting má u nás dlouhou tradici, ale to neznamená, že se jedná o přežitek. Dětem nabízíme kvalitní program plný zážitků, ve městě i přírodě. Zábavou i prací poznávají sami sebe a zároveň se učí spolupráce ve skupině,“ popisuje jeden z vedoucích.

„Další výhodu vidím v různorodosti programu. Nescházíme se jen kvůli jednomu sportu nebo kvůli jedné výtvarné aktivitě. Program se liší akci od akce, což děti tak rychle neomrzí. Snažíme se s v nich vychovávat všestranné osobnosti,“ dodává.

Celosvětové skautské hnutí, které má přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, oslavilo v roce 2007 sto let své existence. V České republice je v současnosti registrováno 45 tisíc členů a jedná se tak o největší organizaci pracující s dětmi u nás.

Foto: www.skautskapout.cz

Štítky Skautská pouť, Sokolský ostrov, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Sokolském ostrově se v sobotu bude hledat poklad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.